"A neonáci politikai aktivitás nem része a szólásszabadságnak..." - Jónás Marianna

2011.12.30. 21:23 Elszabadult Hajóágyú Produkció

Október 23-án bejelentettük, a mai nappal elindítjuk az Alternatív Köztársasági Elnökválasztást. MIÉRT? Azért, mert unjuk a régi arcokat. Azért, mert unjuk az álügyeket. Azért, mert VAN alternatíva. Azért, mert tele van ez az ország jó arcokkal és jó ügyekkel.

Itt van például Jónás Marianna, roma szociálpedagógus, aki egyértelműen jó arc. Vállalkozott arra, hogy az elnökválasztás egyik kampányarca legyen, és példát mutasson a leendő jelölteknek:

 

Jelölnéd magad? További infókat itt találsz!




 

 

32 komment · 1 trackback

Címkék: roma náci elnök milla alternatív gyűlöletbeszéd köztársasági

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativelnok.blog.hu/api/trackback/id/tr153507937

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem kell Elnök Magyarországnak 2011.12.31. 14:06:24

  Mert az elnökség csak hatalommal és tekintélyelvvel jár és egyik sem egészséges dolog. Helyette az olyan erkölcsi és törvényi alapelvet kell kidolgozni és alkalmazni, amely nagyobb garancia bármely embernél. Ezek nagyjából, amolyan kis irkaf...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BélaBácsiii 2011.12.30. 23:13:38

Attyaég, ez a dal még szörnyűbb mint az előbbi.

Ennél már csak a Mohácsi Viktória lenne menőbb.

Kozod????? 2011.12.30. 23:59:11

@BélaBácsiii: milyen dal? Szerintem nagy dobás lenne Ő. Bár az eszméi kissé zavarosak, viszont nő és roma ami duoble shot!! Ez legalább olyan súlyú lenne mint Obama, és lehetne villogni vele. Mondjuk nem tudom, de ha még leszbikus is akkor TRIPLE SHOT!

BélaBácsiii 2011.12.31. 00:00:59

Valóban. Dalnak nehezen nevezhető. Felvezető animáció alatt hallható zaj.

Mohácsi eszméi pedig sztem többet ártottak, mint "azelmúlthúszévben" bárkié.

Shaq 2011.12.31. 09:26:45

Megnyugodtam, hogy ezek szerint a "Dik' mán, ne nézzé me'lerúgom a vesédet!" a szólásszabadság része maradt.

==T== 2011.12.31. 11:57:46

Na bravo. Mindenkinek szabadságot, de ti mondjátok meg ki mindenkinek.

Na ezért fordul fel tőletek egy jóérzésű ember gyomra.

vmalcsik 2011.12.31. 12:50:01

mennyire tipikus liberális gondolkodás!
a szólásszabadság csak azoknak jár, akik egyetértenek velünk!
pf...

ldani7492 2011.12.31. 14:57:39

Szabolcsi állampolgárként csak annyit üzennék: szakadj meg.
Amikor este ki kell menned az utcára, és meglátsz magad előtt egy nagyobb csoportot, és automatikusan megugrik a pulzusod, a szemeddel azonnal olyan tárgyakat keresel, amikkel védekezhetsz ha megtámadnának, az agyadban már eltervezted, hogy merre fogsz szaladni ha utánad indulnának, és jól felkészültél, hogy végig természetes arckifejezést tudj vágni, mert akkor is beléd kötnek, ha odanézel, hogy "Miafasztnézel köcsög, elvágom a torkodat!", meg akkor is, ha nem "Azér nem nézel ide mer cigányok vagyunk mi? A büdös rasszista kurva anyádat!", és amikor mindez teljesen mindennapos, na akkor beszélhetünk feszültségszításról.
Amikor a keleti falvakban a magyar emberek esetében ez a rettegés teljesen mindennapos, akkor beszélhetünk feszültségszításról. Persze ha valaki úgy dönt, hogy nem tűr tovább, és ezen emberek segítségére siet, akkor az azonnal neonáci.

Persze megértem azokat, akik nyugatabbra élnek, s szerintük ez nagyban a magyarok hibája. Amióta napjaim nagy részét a fővárosban illetve a Dunántúlon töltöm, látom hogy milyen különbségek vannak. Ha egész életemben ott éltem volna, én se hinném el, hogy létezik olyan, mint ami Szabolcsban és Borsodban zajlik. Amikor Dunántúlon azt mondták nekem, hogy "ez itt a cigánytelep", nem akartam hinni a szememnek. Kifejezetten kulturált kinézetű épületek voltak. Amikor hangosan elkezdték szidni a telep mellett a cigányokat, komolyan azt hittem, hogy nekünk azonnal kiveszik a vesénket, csak később mondták, hogy itt máshogy mennek a dolgok.
Igen, megértem a nyugati embereket, mert onnan tényleg úgy tűnhet, mintha a magyarok lennének azok, akik látszólag különösebb ok nélkül folyamatosan basztatják a romákat. De sajnos keletebbre NAGYON nem ez a helyzet. Ha itt végigmész éjszaka a cigánytelepen, az körülbelül annyira biztonságos, mintha Brooklyn-ba konföderációs zászlót lengetve vonulnál be.

Alapvetően békés ember vagyok, de őszintén szólva az itteni helyzetre nem látok békés megoldást. Itt a cigányok egyszerűen nem AKARNAK emberhez méltóan viselkedni. Több ismerősöm erőszakolták meg hazafele menet. A 80 feletti szomszéd nénit kirabolták, összeverték, majd napokra egy székhez kötözve hagyták. Nem sokon múlott, az élete. Édesapámnak karddal mentek neki, mert a kölyök lopás közben a boltból kirohanva majdnem a kocsi alá ugrott. Cimborámat "csak úgy" jelleggel küldték komoly sérülésekkel kórházba, mert épp nem volt jobb dolguk. Én is menekültem már garázsok között bujkálva részegen balhézni kívánó (egyébként autóval közlekedő) cigányok elől. Nem, nem adtam rá okot, még csak nem is ismertem őket. Olyanra is volt példa, hogy azért kaptunk majdnem késszúrást hazafele menet, mert "A kurva anyád te bőrkabátos buzi".

Mellesleg ha lopásról van szó, akkor nagyon sok esetben 10-12 éves gyerekekről beszélünk, akik (minden hiedelemmel ellentétben) nem a szüleik miatt lopnak, hanem először azért, mert az idősebb testvér/unokatestvér mondja, aztán azért, mert 12 évesen már cigire meg piára kell (mert még romáéknál se szokás, hogy a szülők ennyi idős gyereknek ilyenre adjanak), aztán meg már simán a buli kedvéért.

De igen. Nyilván a magyarok azok, akik a balhét csinálják. Nem, nem vagyok se neonáci, se fasiszta, se tudomisénmicsoda. Általában minél messzebbről próbálom kerülni a balhét, még így a legbiztonságosabb. Eszembe se jutott volna ezt a kisregényt megírni, ha nincs ez a videó. Csak gondoltam nem árt, ha az olvasó informálódik kicsit az itteni helyzetről, mielőtt vakon elhiszi, hogy minden a magyarok hibája.
Hányingerem van az ilyen emberektől.

tillatu 2012.01.02. 20:07:37

Nem kellenek a neónácik ,de az időseket gyilkolászó cigányok se!!!Menjetek Borsodba,szabolcsbe ,nógrádba Dél-somogyba .dél-baranyába..tiszta cigányterror az egész vidék!!!Lehetetlen ezeken a vidékeken élni!!

tillatu 2012.01.03. 15:52:32

@daswalker: JOGOS !!eZ AZ IGAZSÁG!!

Jónás Marianna 2012.01.07. 02:39:30

@==T==:
Kedves @==T==!
Örömmel látom, hogy van véleményed a videóban elhangzott szövegről. Egyetértek veled abban, hogy amit mondok abban valóban van értékítélet. Hiszen ahhoz, hogy az ember szabadnak érezze magát egy országban és egy társadalomban, annak vannak minimum feltételei.
Ma hazánkban jóval nehezebb melegnek lenni, mint heteroszexuálisnak. Nehezebb a családban, az utcán, a munkahelyeden.
Fontosnak tartom az előítéletes gondolkodást és nem az előítéletes embert elutasítani. Azzal, hogy nem tekintem legitimnek azokat a szervezeteket, amelyek kollektív bűnösséget hirdetnek, azt mondom, hogy nem hiszek ezek veleszületettségében.
Talán azonos a véleményünk abban, hogy a hajléktalanságot, mint állapotot pénzbírsággal büntetni nem a probléma megoldása. Ha úgy tetszik igyekeztem beszélni azokról a csoportokról, amelyekkel kapcsolatban szükségesnek tartom egy társadalmi párbeszéd elindulását.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.01.31. 21:06:10

@daswalker: Megértem a helyzetet, de ki mondta, vagy hol olvastad hogy minden a magyarok hibája? Másrészt pedig amiről írsz, az egyrészt rettenetes, másrészt viszont egy olyan kérdés, melyet az elmúlt 100 évben nem orvosolt egyik politikai erő sem. Ha a rendszerváltás után egy komoly felzárkóztató program indult volna, kiegészítve igazi rendőri rendszeres jelenléttel, valódi közbiztonsággal - akkor már komoly eredmények látszódnának. Azonban a cigányozni, rasszistának lenni, gyűlölködni sajnos nem megoldás. Értem hogy te sem vagy az - ezt írod - de értenünk kell, hogy azok a magyar állampolgárok akik úgy szocializálódnak, mint amit leírtál, hiába várunk mást, még ha gyűlöljük is őket. Változás kell, de a gyűlölet csak mélyíti a szakadékot, ahogyan az is, ha hiperkorrekten szuper píszi módjára a homokba dugjuk a fejünket. Azonban jelenleg senki sem csinál semmit. A parlamentben van egy párt amelyik csak fokozza a szakadékot, gyűlöletet kelt. Van egy kormánypárt, amelyik leszarja az egészet. A többiek meg nem is tudnak a problémával mit kezdeni. Egyben biztos vagyok, a szélsőségek felerősödése csak ront a helyzeten. A mindenkori kormánynak kellene megcímezni a problémát, folyamatosan. Mert a probléma komoly. Se a hazai romáknak nem jó így,akiket bűnöző társaik miatt egy kalap alá vesznek, se a magyaroknak, akik bűnözők között élnek!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.04. 12:36:38

"a neonáci pol aktivitás nem része a szólásszabadságnak"

olyan ostoba szegénykém, most akkor diktatúrát akarsz vagy demokráciát?
hol a cezúra? ki dönti el, hogy hol a határ? ki most itt a neonáci?
neonáci, aki hitlert és szálasit feltétlen (!) isteníti. ilyet én nem látom ma Magyarországon a politikai palettán.
azért mert azt mondom, hitler szerette a kutyákat, kitűnő szónok volt, és voltak bizonyos kedvező gazdasági lépései, az nem neonáciság cigány csillagom, hanem objektív tény.

vagy szólásszabadság van, vagy diktatúra, elméleti kérdés: ha ebben az országban 9 millió fasiszta lenne (mondta rákosi, a mai napig ez a mentalitás érvényesül a posztkommunista "liberális, szociáldemokrata, balos, kommunista"), akkor miért ne lehetne Magyarországon fasiszta kormány? mert ez a demokrácia.
nincsnenek tisztában alapvető gondolati fogalmakkal, az ilyenek a tévébe menjenek énekelni, ne az értelmes dolgokkal foglalkozzanak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.04. 12:40:02

fekete bakancs szítja a feszültséget?:)

kinél drágaságom? a helyi növénytermesztő állattenyésztő lakosság tárt karokkal várja a magyar legényeket.
persze a bűnöző feszültségét is szítja a rendőr.
de a társadalom ezzel nem foglalkozik,

a bírósági büntetés is egyfajta bosszú

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.04. 12:47:00

mondja ki bátran ha sérelem éri"

hol mondja ki? az utcán? vagy írja be a kommentek közé, Jézusom irgalmazz és segíts, általánosabban nem tudsz fogalmazni?

a meleg reinaldo arenas jut eszembe, aki azt mondta:
"a kommunista és a kapitalista rendszer között az a nagy különbség, hogyha a kommunista rendszerben seggberúgnak, meg is kell őket éljenezned,
de a kapitalizmusban visíthatsz" "

pc - tiszteletet akárki nem érdemel, csak a tisztességes ember. különben miért érné meg tisztességesen élni?

ha két férfi szerelme nem is betegség, de mindenképp eltér a normálistól.
Bár lehet azt mondani, hogy természetesek a melegek, hisz előfordul a természetben, ezzel az állatvilágban is (állítólag), de azért még mindig nem a tökéletesség:
Az ember még hasznos tagja lehet a társadalmának (fajának), ha homoszexuális, de egy állat már nem. Az állatnak is legfőbb célja tudattalanul fajának fenntartása, amellett hogy az egyed életben maradjon természetesen. De a meleg állatok legfőbb célja a természetben már nem a csoport, a faj (társadalom), érdekeivel egyezik meg, hanem csupán a saját érdekei, a saját "szabadsága" érdekli, (persze ha közösségben dolgozik, segít a vadászatban, építésben akkor a másodlagos társadalmi -közösségi feladatokat még elláthatja), ez a túlzott szabadságvágy, a homoszexualitás tökéletességként, dicsérendő (esetenként felvállalandó) dologként való ábrázolása jellemzi a mai neolibserálisokat is az embernél. Ez intellektuális, és ezért evolúciós zsákutca is. A fajok árulói ők, a társadalom ellenségei.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.04. 13:09:11

@daswalker: azt mondanám, hogy úgy van ahogy mondod

de ez:
"Több ismerősöm erőszakolták meg hazafele menet. "

eléggé hihetetlen

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.04. 13:16:06

@Jónás Marianna:

"Ma hazánkban jóval nehezebb melegnek lenni, mint heteroszexuálisnak. Nehezebb a családban, az utcán, a munkahelyeden."

utcán? munkahelyen? nehezebb cipelni az uccán a bevásárlószatyron, mint egy heterónak? vagy esetleg nem kéne olyan ruhába járni, ami egészen ízléstelen,
a munkahelyen elhiszem, hogy nem szeretik a b*zikat, de akkor ne reklámozza,

"nem tekintem legitimnek azokat a szervezeteket, amelyek kollektív bűnösséget hirdetnek"

pl a jobbik és a gárdisták is többször kimondta már, hogy nem mindegy cigány bűnöző, a jobbik egyik budapesti kerültében a jobbikos képviselők között is van egy cigány származású nő.

ldani7492 2012.02.04. 13:39:41

@tesz-vesz: Pedig sajnos ez az igazság.

ldani7492 2012.02.04. 14:34:18

@tesz-vesz: Három ilyen ismerősöm van, és nem, nem fogok róluk személyes információkat közölni.
A rendőrség meg az égvilágon semmit nem csinál.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.04. 14:50:09

@daswalker: nem a nőkről, hanem az elkövetőkről tudsz-e valamit.
tettek feljelentést?

ldani7492 2012.02.04. 14:57:52

@tesz-vesz: Tettek, de az itteni rendőrség munkamorálja nevetséges szinten van (egyszer volt szerencsém belülről is megszemlélni a dolgokat, amikor tolmácsoltam nekik, nagyjából két percenként mondta el valaki, hogy "fasznak jött ide ez a lengyel hülyegyerek, úgyis le fogjuk szarni az egészet" (lengyel kamionsofőrnek tolmácsoltam akit megvertek)).
Az elkövetők mindegyik esetben többen voltak (3-4 ember), valamint a származásuk is ismert (...). A rendőrség csak széttette a kezét, hogy ennyi információval sajnos nem tudnak mit kezdeni. Felvették a jegyzőkönyvet, és azóta semmi hír.

vértér 2012.02.05. 18:24:32

@Legelő Őse: teljesen igazad van. ha több ilyen értelmes ember élne Magyarországon, nem itt tartana az ország!!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.02.06. 11:09:46

@tesz-vesz: Ne haragudj, de ha egy tüntetésen összegyűlik sok kopasz, bomberdzsekis, bakancsos, sieg heilt mutató, és "mocskos zsidók"-at skandáló ember, akkor azt minden más európai országban neo náciknak nevezi a média, nálunk tájékoztatnak úgy, hogy "szélsőjobboldali tüntetők zavarták meg a demonstrációt". Szerintem sem kell mellé beszélni. Nem kell maszatolni. Az országnak szüksége lenne hogy egyetértés legyen bizonyos nemzeti minimumokban! Ilyen például az, hogy egységesen minden politikai erő, civil mozgalom, a társadalom elítéli, egyértelműen maszatolás nélkül az ordas eszméket. A valóság egyértelmű. A rendőrség képtelen felnőni 20 éve, és alkalmazni a törvények ezen részeit. Aki félelmet kelt másokban, ezzel a szándékkal zavarja meg mások békés demonstrációját, akkor ott a megzavarókat fel kell oszlatni. Kész törvényeink vannak! Elnézést a pongyola fogalmazásért, de érzelmileg bevonódtam..

Ha te úgy érzed hogy ez az ország a melegek embertársaink számára befogadó lett, akkor sajnos nincs igazad. Az elmúlt 6-8 évben sokat romlott és romlik a helyzet. Szintén a nemzeti minimumok hiánya miatt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.09. 10:43:46

@Legelő Őse: a mocskos zsidókat skandáló bakancsos, horogkeresztet lengető zászlósok neonávik ebben egyetértek.
de ez nem politikai aktivitás, mert ezek nem részei a politikai palettának, ezért aki emiatt sipákol, csak a feszültséget akarja gerjeszteni.
ki dönti el ki az ostoba, ki az okos? ki dönti el mi az értékes? ( Arany, Vörösmarty), ki a szemét? (petri). legyen szólásszabadáság, a hülyék mondják csak amit akarnak, ki fog rá odafigyelni, persze amikor a munkáspártos vajna attila vörös csillagos kitűzővel masírozik, az ennél a buta cigánylánynál nem veri ki a biztosítékot, pedig a magyar törvények szerint ugyanolyan önkényuralmi jelkép, mint a horogkereszt.

magam részéről minden fasiszta, minden kommunista, minden meleg és heteró felvonulást tiltanék, illetve nem kapnának rendőri védelmet, utakat nem zárnák le miattuk, menjenek a hülyék a mezőre hupákolni, ne a pénzt pazarolják.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.09. 10:48:21

@Legelő Őse: és ez is lehetne a nemzeti minimum: a vörös csillag, horog kereszt ugyanolyan.
majd mondjátok azért ezt az európai uniónak is, mert ő ezt nem tudja. rátok jobban odafigyel, mert ti jóban vagytok vele.

mi az félelmet kelt? ki kelt félelmet? kiben? gyöngyöspatai helyzetet valahogy képtelenek vagytok felfogni, a rendőrben is félelmet kelt e fegyverét előkapó rendőr. de a rendőrnek az a dolga, hogy agyonlője az erőszaktevőt és a menekülő bűnözőt.
sőt ez még a szomszédokban is félelmet kelt, és?
akkor most a rendőr inkább fánkot egyen?

a melegek helyzetét részletezhetnéd

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.09. 10:50:12

@tesz-vesz: a BŰNÖZŐBEN is félelmet kelt e fegyverét előkapó rendőr.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.02.09. 19:23:45

@tesz-vesz: Menjünk sorban? Jelenleg van a parlamentben egy párt, amelyik egy az egyben támogatja, mozgósítja és üzen azoknak a bakancsos embereknek, akikkel kapcsolatban megegyeztünk hogy neonácik. Nem azt állítom hogy minden Jobbikos szavazó és párttag neonáci, hanem hogy az átfedés egyértelmű.
Megértem azon véleményed, hogy zavar a vörös csillag. Engem is. Ha valakik munkásőrnek öltözve masíroznak, és vörös zászlót lengetve skandálnak, mozgósítanak, gyűlöletet keltenek, miközben a kommunista rendszer jelképeit, vagy azokhoz nagyon hasonlító azonos jelképrendszerben felfogható dolgokat viselnek, lengetnek stb. és egyes népcsoportokat nyíltan kirekesztenek, megfélemlítenek, igenis fel kell lépni ellenük. A vélemény szabad, de vannak keretek - és ez itt már a társadalmi minimumok terepe ismét.
Nem értünk egyet a gyülekezési joggal, lehetőséggel kapcsolatos hozzászólásoddal. Igenis fontos hogy kulturált keretek között, bejelentett módon bárki, bármilyen csoport vonulhasson, gyülekezhessen, elmondhassa a saját mondandóját, addig, amíg ez másokat alapvető emberi jogaiban nem sért, vagy korlátoz.
A félelemkeltéssel kapcsolatban: jelenleg az alkotmány szabályozza milyen erőszakszervezetek és milyen módon léphetnek fel a társadalom érdekében, akár úgy, hogy a cél érdekében átmenetileg félelmet is keltenek, de mindenkor az alapvető emberi jogok betartásával. A rendőrség mint erőszakszervezet a társadalom számára egy elfogadott rendszerben korlátozza a jog alapján akár mások személyes szabadságát is. A fenti csoportok nem az alkotmányban szabályozott erőszakszervezetek, és ha másokban félelmet keltenek, vagy nyíltan rasszista és neonáci eszméket hangoztatnak, akkor egyszerűen fel kell oszlatni még a bejelentett gyülekezésüket is, egészen addig, amíg a hatályos törvényeknek megfelelő módon nem képesek véleményüket elmondani.

A melegek helyzetével kapcsolatban a társadalmi párbeszéd változott meg az utóbbi időben. A homoszexualitás jellemzően egy nem választott lehetőség. 1974 óta a WHO, mint nemzetközi szervezet is elfogadja mint szexuális irányultságot. A genetikai és lélektani háttérről sajnos kevés iskolában tanulnak a gyerekek,pedig alaposan kutatott területről van szó, hozzáférhető releváns eredményekkel. Ezeket alapul véve kirekesztésük a társadalomból egy társadalom alacsony színvonalát mutatja. Ezen lehetne változtatni a közszereplők normális közbeszédével és politikai állásfoglalásokkal. Jelenleg nem ez történik, sőt.

ne vegyél autót me drága 2012.02.11. 11:07:01

tesz-vesz kollegával egyetértek mert átlátja a helyzetet szóval for president és miután megszüntette az ország államadósságát pozitív mérleget zár minden gazdasági téren én ráíratnám Magyarországot a nevére,mivel ennél többet már senki nem tehetne.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.12. 11:36:51

@ne vegyél autót me drága: ha nem is tudom megcsinálni az utóbbi kettőt, de legalább válaszaim lennének rá. nagyon egyszerűek a válaszok, a lehetséges megoldások amúgy.
csak akarni kéne. ha nem lennének a politikusok árulók, akiknek a bankárok a gazdáik, akkor még sikerülhetne is.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.12. 11:57:18

@Legelő Őse: jelenleg van a parlamentben egy párt, amelyik egy az egyben támogatja, mozgósítja és üzen azoknak a bakancsos embereknek, akikkel kapcsolatban megegyeztünk hogy neonácik."

ezzel nem értek egyet. pl a hatvannégy vármegye nem neonáci csoport.
és mégis hogy üzenne? konkrétan? azt mondja a parlamentben, hogy szálasi és hitler bezzeg már rég megoldotta volna az államadósságot? mussolini növelné a kórházak anyagi támogatását?
mert az, hogy a 64 vármegye zsidózik (ami egy az egyben bácski diána-szindrómát vet fel, akinek kommunista apja van, és a mostanság Diána, ki maga is elismerte politikai performanszát, egy izraeli egyetemen tanul érdekes módon) még nem jelenti azt, hogy szélsőjobb lenne.

" Igenis fontos hogy kulturált keretek között, bejelentett módon bárki, bármilyen csoport vonulhasson, gyülekezhessen, elmondhassa a saját mondandóját, addig, amíg ez másokat alapvető emberi jogaiban nem sért, vagy korlátoz."

ez így van.

"ha másokban félelmet keltenek, vagy nyíltan rasszista és neonáci eszméket hangoztatnak, akkor egyszerűen fel kell oszlatni még a bejelentett gyülekezésüket is, egészen addig, amíg a hatályos törvényeknek megfelelő módon nem képesek véleményüket elmondani."

ahogy már utaltam rá: mit jelent az hogy félelmet kelt? a jog hogyan szabályozza, hogy kiben kelthet félelmet és kiben nem?
a rendőrség képtelen rendet tartani, és sok helyen nem is akar, nem is mer, ekkor a társadalom civil fehérvérsejtjei lépnek elő, hogy megvédelmezzék a szervezetüket, a kis közösségüket. a gárdistákat nem megszüntetni kell, érdekes módon a fidesz és az mszp ebben is ugyanazt teszi. hanem komoly pszichikai felmérés után legalizálni kell őket, és csendőrséggé kell alakítani őket. a polgárőrség erőszakszervezet? mert ugyanezt teszi a gárda is.
ez egy segítő kéz a halódó államnak, aki pénzt von ki az oktatásból, egészségügyből, rendőrségből, ahol most már tollra sincsen pénz, hogy a rendőr megírja a jelentését. ilyen körülmények között elutasítani a segítő kezet több mint őrültség, ez már árulás.
a bűnözőket meg nem védeni kell, hanem megbüntetni.
a rendet mindegy ki tartja fenn, csak fenntartsa valaki.
ezt úgy látom te nem érted: ha egy faluban csak cigányokkal van a baj, nem lehet azt mondani, hogy mocskos cigányok?
én magyar vagyok, károlyira pedig ugyanúgy mondhatom, hogy tetű magyar volt, fajtájának degenerált szégyene. ugyanúgy van a cigányok között is tetű és nem tetű, és ezt mondhatja őszinte cigány is,szinte magyar is. nem befolyásol, ahol én dolgozok ott vannak cigányok, mindegyikkel jóban vagyok és érdekes módon ők tudják, milyen a többi cigány, milyenek tudnak lenni a cigányok.

a melegek ma túl vannak sztárolva. nem értem miért kéne tanulni róla a gyerekeknek az iskolában, nem vagy te egy kissé elfogult? agyerekek értelmes dolgokról tanuljanak, pl arról miért vannak eladósítva az országok, miért deficites az államháztartás, és mióta ilyen az országok berendezkedése.
talán többre mennek az utóbbi információkkal, mint azzal, miért lesznek melegek

yksitov 2012.02.12. 19:03:55

klassz vagy. és világosan is beszélsz. ezért indulatosak.
süti beállítások módosítása