Milla: Társadalmi célú álláshirdetés - Játékszabályok

2012.01.05. 18:35 Elszabadult Hajóágyú Produkció


A Milla
, ahogy eddig is, ezután is támogatni fog minden olyan kezdeményezést, ami a civilek tiltakozását szolgálja. De tiltakozni kevés. Ha nincsenek felelős állampolgárok, akik nem csak a nemtetszésüket, de az elvárásaikat is képesek megfogalmazni, akkor semmi sem fog változni.

Az Alternatív Köztársasági Elnökválasztással éppen az a célunk, hogy mintát teremtsünk az állampolgári elvárások megfogalmazásához.


A választás első fordulója elkezdődött. Pályázni egyperces programalkotó kampányvideóval lehet. A Döntősöket a Milla közönsége fogja megválasztani, és március 15-én a Szabad Sajtó útján ünnepélyesen beiktatni.

A Millaelnök feladata az lesz, hogy a Milla közönsége által fontosnak tartott ügyekben a közösség részvételével kialakított álláspontot fogalmazzon meg, és képviseljen.

Elnök, jelentkezz!

JÁTÉKSZABÁLYOK

Jelentkezés: 1 perces vágatlan portrévideóval, ezzel a kezdő félmondattal: „Ha én elnök lennék…”

Jelentkezésedet töltsd fel a youtube-ra, és küldd el nekünk a linket VAGY küldd a videót fájlküldővel (toldacuccot.hu), és mi feltöltjük!

E-mail cím: elnokjelentkezz@gmail.com
Jelentkezés határideje: 2012.02.02.


64 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativelnok.blog.hu/api/trackback/id/tr353521974

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: UTOLSÓ ESÉLY 2012.01.06. 21:20:04

 Agónia, vagy élet? Lassú, hosszú és fájdalmas szenvedés, vagy kilábalás? Nem kérdés ma már, hogy két lehetőség közül választhat a kormányzó többség - a fidesznek és ragadványának még van lehetősége válaszokat adni, de ahogy fogy körülöttük a...

Trackback: Elszabadult a gyorsnaszád 2012.01.06. 18:36:10

Emlékezetes nap volt január ötödike! Ezen a napon bizonyosodott be végérvényesen, hogy a „magyar gyorsnaszád” hajóhídja üres, a kormány előtt nem áll senki. Habár az is lehet, túl sok hisztis hülyegyerek marakodik ott egymással, és most épp...

Trackback: Felelősnek tartja magát? - az orbáni mosoly tragédiájáról 2012.01.06. 18:30:50

Egy mai, a HVG újságírója, Dezső András által készített, mindössze néhány másodperces videó megtekintése vélhetően mindenki számára tökéletesen elegendő ahhoz, hogy  kijózanodhasson, beláthassa, hiába is reménykedtek, spekuláltak sokan az elmúlt n...

Trackback: Orbán Viktor kultusz 2012.01.06. 08:06:03

Orbán Viktor nem csupán vallásos. Ő maga a vallás!... Isten magára hagyta a földet. Tudta, hogy Orbán Viktor mellett nem lenne dolga! ... és hasonló kultikus megállapítások. A politikai dakota közmondások nagymestere és ihletője, a médiacenzorok ...

Trackback: Szent István - Szent Viktor? Az ország megér egy misét. 2012.01.06. 08:00:49

Kölyökkoromban minden este imádkoztam egy új bicikliért. Aztán rájöttem, hogy az Úr nem így dolgozik. Loptam egy biciklit és utána fohászkodtam, hogy bocsássa meg bűnömet.Ezt írtam egy fórumba 2001.07.14 -én: Vajon Orbán Viktor a további kormányfői áll...

Trackback: Nem kell Elnök Magyarországnak 2012.01.06. 08:00:31

  Mert az elnökség csak hatalommal és tekintélyelvvel jár és egyik sem egészséges dolog. Helyette az izlandi úthoz hasonló módszerekkel olyan erkölcsi és törvényi alapelvet kell kidolgozni és alkalmazni, amely nagyobb garancia bármely embernél....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Psyman 2012.01.06. 11:15:23

És a bohózat folytatódik...
Mentetek volna inkább ti is az Opera elé.

umad? 2012.01.06. 12:48:02

"A Milla, ahogy eddig is, ezután is támogatni fog minden olyan kezdeményezést, ami a civilek tiltakozását szolgálja. De tiltakozni kevés."

Mi az, hogy civilek? Akik pártfüggetlenek? Ti annak tartjátok magatokat? LOL?

kanbatu 2012.01.06. 18:44:46

Ahhoz képest, hogy támogatjátok a kezdeményezéseket, kb. öt percet ért meg a facebook oldalatokon a közösen, interneten keresztül létrehozott alternatív alkotmányról szóló ötletem. Megszervezhetnétek ti is.
Ok. Annyi mentségetek van, hogy nem saját néven írtam, de elolvashattátok volna legalább.

Kedves Loránd · http://hajnalvilag.hu 2012.01.06. 18:56:29

Ha én elnök lennék... szeretnélek megváltoztatni TÉGED!

Rávenni arra, hogy gondolkodj – de ne nevezd gondolkodásnak azt, amikor mentségeket keresel helytelen szavaidra és tetteidre, amikor napról napra váltod aprópénzre az álmaidat, amikor mások véleményéből ollózod össze a sajátodat, amikor védekezel és visszavágsz ahelyett, hogy megérteni akarnál.
A gondolkodás arra való, hogy képesek legyünk nehéz helyzetekben is nyugodtan keresni a legjobb közös megoldást, egyéni áldozatot vállalni, ha kell, cselekedni, amikor eljött az ideje, valamint elismerni a hibákat, és tanulni belőlük.

Rávenni arra, hogy vitatkozz – de ne nevezd vitának azt, amikor gondolkodás nélkül ismétled a szavaidat, amikor nem válaszolsz a feltett kérdésekre, amikor nem ismered el ellenfeled igazát.
A vita arra való, hogy megtaláljuk a tévedéseket, gyenge pontokat a saját elképzeléseinkben mielőtt hibákká alakulhatnának, hogy a lehető legjobbat tudjuk adni egy közös terv megvalósításához, amelyet mindnyájan magunkénak érzünk.

Rávenni arra, hogy vállalj felelősséget. A minket körülvevő világ hatalmas erőt ad nekünk: egy mozdulatunkra fény támad a sötétség helyén, iható víz folyik egy csőből, meleg lesz – de minden ilyen mozdulatnak ára van, elvesz valamit a többiektől és utódainktól azért, hogy neked adhassa.
Hatalmunkat gyermekként kezeljük, csak birtokolni akarunk, nem gondolunk arra, hogy mindezt hétmilliárd velünk együtt élő emberrel – és remélhetőleg megszámlálhatatlan utódunkkal kellene megosztanunk. Ha ezt nem tudjuk meglátni a pénz fátyla, a "mert megérdemlem" ámítása mögött, akkor iszonyú következményeket vonunk magunkra, és még rosszabbakat hagyunk utódainkra. Enélkül minden, amit ennek elkerülése érdekében tenni igyekszem, teljesen hiábavaló.

Két gond van csupán. Egyrészt, mindezt te nem akarod, a stílusom pedig hozzám közel álló források szerint is kioktató, erőszakos és ingerlő, ezért nem csoda, hogy évek óta hiába próbálkozom.

Másrészt, semmi köze az elnökséghez, ami egy közjogi méltóság. Szerintem komolyan, villámgyorsan le kell cserélni a jelenlegi vezető csapatot, mielőtt minden esélyünket eljátsszák, és amíg ők diktálnak, mindaz, amit eddig mondtam, lehetetlen.
Ebben a pillanatban nem valami alternatív közösségi, hanem valódi elnökre van sürgős szükség, én erre nem vagyok alkalmas, és nem olyan céljaim vannak, amikhez elnöknek kellene lenni.
Elsőként válasszunk egy hiteles, tapasztalt embert "leendő köztársasági elnöknek", mutassuk meg, hogy most szeretnénk változtatni, és akár most képesek vagyunk felsorakozni értelmes célok mögött, levegőnek nézve a mostani jelmezbált.

Persze alternatív elnöknek választhatsz engem, de ne számíts arra, hogy a saját véleményemen kívül a tiédet is képviselném – azért állj ki saját magad, akár velem szemben. Gondolkodj el azon, amit mondtam, és nézz utána annak, amivel foglalkozom – keress rá a Hajnalvilág szóra. Nem viccből mondom azt, hogy talán már csak egyetlen évünk van más irányt adni az életünknek – gondolj az aktuális hírekre, meg azokra, amik nem kerülnek be oda.
Ezért szálltam be ebbe a játékba, még ha nem is akarom se betanulni, se felolvasni ezt a szöveget. Bocs.

Rázzuk meg magunkat, és legyen jó évünk 2012!

fetyisob 2012.01.06. 19:07:36

miniszterelnöknek: Bajnai Gordon
köztársasági elnök: Göncz Árpád
gazdasági miniszter: Bokros Lajos
pénzügy miniszter : Simor Andras
külügyminiszter :Gyurcsany Ferenc
belügyminiszter : Pinter Sandor

igy tudnám elképzelni a jövöt!
a belügyhöz kell a keménység!

lehet más a handa-banda 2012.01.06. 19:43:12

Megvan a diszkrét bája annak, amikor egy szervezet Gyurcsány seggéből kikandikálva hirdet harcot a diktatúra ellen

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.06. 19:44:59

Orbanisták!!

Őszintén mondjátok meg , mi szükség volt Magyar Köztársaságból milliárdokért Magyarországot csinálni maradó köztársasági államformával?

Valami okos magyarázat kéne. kösz

AbuBakr 2012.01.06. 19:48:28

@fetyisob: két év múlva próbálkozhattok.... aztán ne legyetek megsértődve, ha ez a formáció a küszöböt se ugorja át
:)))

...ja vagy úgy érted akkor demokratikus, ha ezek vannak? az hogy hogyan kerülnek oda az nem számít, mert demokrácia csak akkor van ha ezek vezetnek.. ugye így érted?
ha kell a népnek eme rablóbanda ha nem
ostoba belvárosi barom, remélem éhendöglesz hamarosan

fetyisob 2012.01.06. 19:53:21

@AbuBakr: te idiota rajtatok röhög a világ! és lehet hogy a te utodaid fognak a baromságaid miatt éhendögleni

fetyisob 2012.01.06. 19:55:57

@lehet más a handa-banda: tudod a te fönököddel ellentettel legalább belátta hogy szarul csinálták és változtatott ezen! de mire az orbánt elviszik a sárga házba már lehet hogy késö

ericssonfan 2012.01.06. 20:08:51

Hahahahahahahahahahahaha
Ti már tényleg nagyon viccesek vagytok...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.06. 20:15:59

Szerintem tök felesleges a videnyó! Nekem olyan programom van, hogy nosza! Szavazzatok rám és ígérem, hogy nem írok le semmit! De az legaláb (sic!) hejesen (sic!) lessz (sic!) leirva (sic!)! ;)

A zséből pedig nyugodtan éldegélek és aláírok mindent!

AbuBakr 2012.01.06. 20:17:50

@fetyisob: vizsgáltasd ki magad majombéla... nyugi bezárni nem tudnak mert nincs hova mert az OPNI-t az imádott gyurcsányod bezáratta, és kis híján el is adta lakóparknak

van egy fogadásom, hogy én akkor is húst eszek, amikor te a küszöböt fogod rágni a belvárosban...

Táskás Tóni 2012.01.06. 20:27:50

@AbuBakr: A mostani, mindent tönkre tevő dilettáns rablóbanda az miért jó?

kela-bá 2012.01.06. 20:32:30

@Kedves Loránd:
Kedves fiatalember ! Már a neve megadása is tisztelendő! köszönöm a bejegyzését. Egy másik blogban pontosan azt kértem az egymással alpári módon (tisztelet a kivételnek) szembeállóktól,hogy irják már meg ki-mit tenne a konkrétan a jobbitás érdekében.Eddig senki sem reagált, bezzeg ha mocskolódtam volna akkor igen.Ezért is örülük az Ön irásának,(Vonzás Törvénye?) és rá klikkelek a HAJNALVILÁG-ra.
További szép estét !

AbuBakr 2012.01.06. 20:38:00

@Táskás Tóni: Ezek is egy szemét tolvajbanda, ráadásul nemzeti színűnek hazudják magukat. A különbség árnyalatnyi, de talán kevesebb ellopott nemzeti vagyon köthető a ténykedésükhöz...
(ami talán abból is eredeztethető, hogy csak '98-ban jutottak a hatalom közvetlen közelébe)
Az elmúlt 60 év vezetőinek kivétel nélkül bíróság előtt kéne állnia...
De ne menjünk nagyon messzire... vajon az olaj akták miért vannak 80 évre titkosítva? És vajon miért a titkosítási törvény azon része lett teljes mszp-szdsz-mdf-fidesz-kdnp konszenzussal megváltoztatva ami a titkosítások feloldási lehetőségeiről rendelkezik? Természetesen szigorítva az addigi feloldási procedúrát, és ellehetetlenítve a feloldást...

Színjáték az egész, csak Gyúrbán az egyik felvonásban játssza túl a szerepét, Orcsány meg a másikban...

Lacdelo 2012.01.06. 20:48:47

Orban Viktor mar sikeresen
1. elherdalta egy ev alatt a MNYP-i vagyonokat,
2. felszamolta a demokraciat, AB-t, birosagokat legyurte, mediat.
3. a gazdasagot tonkre vagta Matolcsy-val kez a kezben.
4. Bankrendszert tonkre vagta. Nincs penz a bankoknak hitelezni.
5. Bevezetett egy kisember ellenes igazsagtalan, aranytalan SZJA rendszert, ami a gazdasagi valsagban a gazdagoknak kedvez.
6. Nemzetkozileg teljesen elhiteltelnitette Magyarorszagot.
7. Kiszolgalta a szelsojobbot es teret engedett nekik.
8. Visszamenolegesen torvenyeket hoz, bizalmatlansag a befektetokben.
9. Szetverte a munkatorvenykonyvet, a munkavallalokat kiszolgaltatott szolgakka teve.
10. Hazudnak ejjel, nappal az ember pofajan eg a bor, hogy a sok szerencsetlen idiota, amilyen te is vagy meg beveszi ezt a szemetet.

A diktatorikus, inkompetens Fideszt csak demokratikus partok osszefogasaval lehet le valtani! Teljesen mindegy, hogy milyen partra szavaz az ember legyen az jobb vagy bal, amig az nem neonaci, inkompetens, antihuman Jobbik, vagy anti-demokratikus, inkompetens Fidesz.

AbuBakr 2012.01.06. 20:57:29

@Lacdelo: magyarul a jelenlegi népszerűségi mutatók alapján, durván a lakosság 1/4-ét tudhatjátok magatok mögött... Ugyanis ezen "demokratikus" formációkra ennyien szavaznának
ez nagyon kevés, mint mackósajtban a brummogás

a belvárosban púposodni elég, de csak addig míg a nemzeti oldal meg nem unja és haza nem ver benneteket

AbuBakr 2012.01.06. 20:59:35

az államcsődben meg ne reménykedjetek,, mert az nem titeket emel a magasba, hanem a náczikokat...
ugyanis ők fogják megvédeni az embereket egymástól és a szeretett cigányaitoktól

vajon miért van annyi gárda és egyesület? mi már készülünk... és ti?

Frizuravarjú 2012.01.06. 21:03:11

Ezt nézzétek meg, ti agymosott idióta csökevény szégyenei az országnak:

www.youtube.com/watch?v=1ul4ZoeJV_s

És szálljatok magatokba. (néhány kivételes tehetségnek még azt is javasolnám, hogy gondolkozzon)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.01.06. 21:21:05

FMPSZ-KDNP többpárti diktatúrának és egyházi államnak innentől befellegzett. "A héten az Európai Parlament három frakciója, a zöldek , a liberálisok és a szocialisták egymás után bejelentették, hogy az uniós alapszerződés hetedik cikkelye alapján kezdeményezik a Magyarország elleni uniós eljárás megindítását, és azt is felvetették, hogy az Európai Néppárt mozdítsa el Orbán Viktort a szervezet alelnöki posztjáról, és függessze fel a Fidesz tagságát." index.hu/kulfold/ep/2012/01/06/megszolalt_az_europai_neppart/

Frizuravarjú 2012.01.06. 21:26:22

@IGe: és ennek örülsz te fogyatékos szerencsétlen?!

tommygun 2012.01.06. 21:32:44

A Milla az nem egy korai megromlásra hajlamos tejtermék?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.01.06. 21:48:55

@Frizuravarjú:

Annak, hogy a gyerekemnek mégsem kell majd kötelezően keresztény erkölcstelenséget és hazúgságokat, azaz hittant tanulni az iskolában.

ftxpmj 2012.01.06. 21:56:55

Na az agyhalottak!!!!!!!!!

Tudjátok, hogy mennyi a különbség az 1 millió és a 94455 között???? Ja és 90 ezerből pár ezer(tízezer?) biztos, hogy fake vagy hozzám hasonló, aki a csökevény drogos biohulladékokon röhögni néz fel erre a csoportra, ja meg, hogy szigorúan a szólásszabadság nevében cenzúrázhassátok a véleményem, férgek...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.06. 22:09:40

"Miközben a piac és a média egy része ütemre csépeli az Orbán-kabinetet, külföldön pedig sorra jelennek meg a szakadék felé száguldó Magyarország képét lefestő cikkek, Franciaországban érdekes reakcióknak lehetünk szemtanúi.
Megosztás Nyomtatás
A Le Figaróban minap a magyar kormányfőről megjelent igen negatív hangvételű írás kommentjei között szinte kivétel nélkül a magyar kormány lépéseit dicsérik a hozzászólók. Egyikük szerint végre van az unióban egy keménykezű miniszterelnök, aki nem hajol meg első szóra a brüsszeli dörgedelmek előtt. Másikuk úgy véli, Franciaországnak is hasonló szellemiségű vezetőre lenne szüksége érdekei megfelelő érvényesítése érdekében.

A Liberation vonatkozó cikkében a magyar demokrácia végéről, diktatórikus intézkedésekről olvashatunk, a véleményformálók zöme azonban itt sem a tollforgató megszállott éljenzője. Brüsszel megszokhatta, hogy diktálhat, most végre akad valaki, aki szembeszáll vele, írja egyikük."
mno.hu/belfold/tetszik-nekik-hogy-van-aki-szembeszall-1041820

Nyilvánvaló ellentmondás van az európai közvélemény álláspontja, és a liberálbolsevista gazemberek által uralt sajtó aknamunkája között.

AbuBakr 2012.01.06. 22:27:39

@IGe: Ha már helyesen megtanulna írni, már tovább jutna mint az apja!

kela-bá 2012.01.06. 22:35:33

@Frizuravarjú: Kösz a hasznos infót.Ezt is érdemes meghallgatni : vntv.hu/2013májusára bedőlhet az euró? Érdekes a hátérmotiváció. És, nyugi ne illesse durva szavakkal a bloggolókat , mert csak sajátmagának árthat. Kattincson a hajnalvilága, meg a www.falundafa.org -ra.
További szép estét !

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.01.06. 22:42:48

@IGe: ne félj, a gyereked nem fog értelmes emberek befolyása alá kerülni, akinek ilyen szülője van...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.01.06. 22:44:33

@IGe: és? azt miért nem teszed hozzá, hogy ez még az lpm-nél is kiütötte a biztosítékot?

kela-bá 2012.01.06. 22:54:44

@TrueY: @IGe: @ftxpmj: @FILTOL: @kela-bá: @AbuBakr: @Kara kán: @tommygun: @Frizuravarjú: @Lacdelo: @Orbán ha jó magyar vagy lemondasz a hazáért!: @ericssonfan: @kanbatu:
BÚÉK 2012 kedves Bloggolók !
Ebben az évben olimpia lesz Londonban. Önök kinek szurkolnak ? Magyarországnak vagy másnak ? Budapestnek vagy Brüsszelnek ? A ráhangolásra egy kis segitség lehet? : avatara-a magyarok szerpe 2012 -ben.avi További szép estét !

JohnHenry 2012.01.06. 22:55:00

balfék társaság vagytok, semmire nem fogtok jutni a különcködéssel.

Lacdelo 2012.01.06. 23:07:06

@Frizuravarjú:

Elgurult a gyogyszered? Ha mi megtagadnank a visszafizeteset az allamadossagnak, akkor egybol becsodolnenk habar a Jobbiknak a minel nagyobb kaosz az erdeke, hiszen fasisztak csak kaoszban tudnak megelni. Addig amig a gazdasag jol megy, addig a fasiszta Jobbiknak a tamogatottsaga 0.

Minden jobbikos hazaarulo es nemzetietlen!
Az Operahaz elotti atrocitasbol is lehet latni, hogy ilyen galad, szar embereket nem szabad a politika kozelebe se engedni.

Semmifele megoldasuk nincs a haza problemaira. Gazdasagrol, egeszsegugyrol, oktatasrol semmi koncepciojuk nincs. Ha ezekre a mocskos neonacikra szavazunk, akkor teljesen kiirjuk magunkat Europabol. Az EU, USA, IMF ellenunk fog fordulni, kulfoldi es belfoldi befektetok kifogjak vinni a maradek befekteteseiket. Az orszag tartosan BOVLI kategoriaba kerul es nem fogjuk tudni finanszirozni a piacrol, 20% fole none a munkanelkuliseg, nagymaerteku elszegenyedes, stb...

A Jobbik nem megoldas az orszag problemaira! Mindenki aki a Jobbikot tamogatja az Magyarorszag ellen tevekenykedik es tartos elszegenyedesehez jarul hozza.

A diktatorikus, inkompetens Fideszt csak demokratikus partok osszefogasaval lehet le valtani! Teljesen mindegy, hogy milyen partra szavaz az ember legyen az jobb vagy bal, amig az nem neonaci, inkompetens, antihuman Jobbik, vagy anti-demokratikus, inkompetens Fidesz.

kela-bá 2012.01.06. 23:07:11

@Kara kán: " liberálbolsevista gazemberek..."
Á, nem nem azok, csupán jobban szeretik a pénzt,a rengeteg pénzt, az az életük, csak az a baj, hogy rajtuk múlik másoknak az életük... Ime a helyzet :
youtube:A MAGYAR ÁLLAMADÓSSÁG VISSZAFIZETÉSÉT MEG KELL TAGADNI,riport.
További szép estét !

kela-bá 2012.01.06. 23:22:05

@Lacdelo: Keves Lacdeo ! Nyugi-nyugi. Nem a Jobbikról van szó abban Youtube riportban amit halgasson végig figyelmesen,és gondolkodjon.Valamikor nem volt az IMF magyarországon , akkor is megvoltunk. Már 21.éve tartozunk a fejlett nyugathoz, de lám mi az eredméy ? Az árakban utólértük, de a bérekben , nyugdijakban sehol sem vagyunk. Ön kinek szurkol az olimpián ?
További szép estét !

mikka 2012.01.06. 23:37:12

Ronald Reagan volt amerikai elnök egykori kémfőnökét, William Odon tábornokot idézik kommentár nélkül honlapjukon. Odon az NSA igazgatója volt Reagan alatt, 2008-ban, 75 évesen halt meg szívinfarktusban.

„A szocialistáknak bűntudatuk van, és gazsulálnak nekünk. Ez olyan előny, amit csak a bolond hagy kihasználatlanul. A volt magyar kommunisták úgy adják be a derekukat, mint ahogy annak idején ezt tették a szovjet gazdának. És meglepi őket, hogy velünk mégiscsak könnyebb tárgyalni" – írják.
( a cikk az index.hu oldalan jelent meg :)

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.07. 00:15:19

Az alpolgármesterek 1,7 milliót kaptak az eladósodott Fideszes Debrecenben. Kósa hogy van ez?

Az önkormányzat 2011 első félévének végén osztott jutalmakat: bruttó 120 millió forintot 643 alkalmazottnak. A dolgozók fejenként mintegy 190 ezer forintot kaptak.

- Debrecen önkormányzata 2011-ben az első félév végén, a köztisztviselő naphoz kapcsolódva 643 főnek osztott ki összesen bruttó 119 870 405 forint jutalmat. Ez átlagban dolgozónként mintegy egy-másfél havi bér összegének felel meg - tájékoztatta lapunkat az önkormányzat.

Ennél jóval magasabb összeg járt a vezetőknek 2011-ben, a három alpolgármester egyöntetűen bruttó 1,7 millió forintot, a város jegyzője bruttó 1,8 millió forintot, míg Debrecen aljegyzője bruttó 1,3 forint kapott tavaly.

Vincenzo90 2012.01.07. 00:51:12

@IGe: Erről eddig is csak a baloldali média hazudozott.

Szar a kormány, tudjuk. De demokrácia van, köztársaság van, és szó nem volt soha kötelező hittanoktatásról. Az erkölcs meg nagyon is ráfér a fiatalokra. Meg lehet nézni, hol tart a német ifjúság, nem akarom, hogy oda jussunk.

Kedves Loránd · http://hajnalvilag.hu 2012.01.07. 05:52:24

@kela-bá:
"A diktatúra az, amikor a beszélő száját betömik, a látó szemét befogják.
A demokrácia az, amikor a hallgatók fülét telebeszélik, a néző szemét elkápráztatják.
Kicsit más, mégis hasonló. A diktatúra kegyetlen, demokrácia kicsit drágább... "

Amikor ezt írtam, még nem tudtam, de talán még nem is létezett jelen formájában a "netokrácia", amikor az irányítottak maguk gondoskodnak az értelmetlen zajról - és maguk fogják be a fülüket, ha véletlenül mégis beszélne valaki.

Nem tudunk azonnal leakasztani a szögről egy működő önfenntartó gazdaságot, egyebek mellett azért, mert képtelenek vagyunk személyes felelősséget vállalni szavainkért sem, beáldozni bármit anélkül, hogy a másik zsebeit kurkásznánk, és katasztrofálisan lusták vagyunk DOLGOZNI úgy, ahogy elődeink tették. Aki illúziókba ringatja magát, nézze meg ezt a rövid összefoglalót:

www.youtube.com/watch?v=dO5em1rn5Ik

Egy hibás lépés, mondjuk olyan, hogy "ne fizessünk adósságot", államcsődhöz vezet, amire VAN elég példa a jelenben is, és egyáltalán nem valami főnixes feltámadás a vége! Az eredmény azonnali káosz, mert hirtelen zavar támad a minket jelenleg folyamatosan eltartó (lustaságunkat, szűklátókörűségünket, ostoba acsargásunkat, bábszínház-függőségünket kihasználva minket megnyomorító) globális szállításban: energia, élelmiszer, alapanyag, árucikk importban. Függetlenül attól, hogy mennyi autóalkatrészt gyártatnak velünk, amivel a "külker mérleg" rendbejön.

Mi pedig napokon belül egymás torkának esünk - elég csak azt megfigyelni, mennyi félelem és agresszió szorul itt, a kényelmes székben, fűtött lakásban számítógép előtt ülő emberekbe. Mi következik akkor, amikor pár napig nincs áram, víz, vagy nem kapja meg az inzulin adagját, mert elfogyott?

A jelen (igen, élet-ellenes, igen, minket megnyomorító) szabályai legalább MŰKÖDNEK, és csak akkor lehet őket kihajítani, ha már van jobb és működő alternatíva. Én így képzelem:

hajnalvilag.blogspot.com/2011/12/korszellem-kiut-magan.html

Viszont az itt is pontosan felmérhető, miért annyira feltételes módú és nem kifejezetten optimista az "elnöki kiáltványom"...

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.01.07. 15:40:23

@FILTOL:

A multinacionális judeo-kereszténység? Ugyan már!!! Az én gyerekem magyar ember, nem fogják zombihívők hülyeségeikre tanítani.

Judeo-kereszténység erkölcsi elítélése. Zobi Jézus
vilagnezet.blog.hu/2011/09/03/judeo_keresztenyseg_erkolcsi_elitelese

IGe harmadik prédikációja.

A judeo-kereszténység erkölcsi elítélésének alapjai:

1. Amennyiben a bibliai judeo-keresztény Isten meghalt Jézusként, akkor végül is ez nem más, mint egy cirkuszi mutatvány. Mártíromságnak beállított öngyilkosság. - Erkölcsileg elítélendő.

2. Amennyiben a fiát ölte meg, vagy feláldozta, akkor meg primitív barbár gyerekgyilkosság. - Erkölcsileg elítélendő

3. A judeo-keresztényeket a saját Istenük állítólag megváltotta a bűntől, akkor fura, hogy miért maradtak éppen ők a mai napig is bűnösök? Ez egy átverés és nem tanítás. - Erkölcsileg elítélendő.

4. Jézus csak sokkal régebbi korok vallásaiból és mítoszaiból összekoppintott mítoszfigura. Tehát nem tanított semmit sem. Így a története csak egy primitív, plagizált ókori sci-fi, vagy szappanopera. - Erkölcsileg elvetendő.

5. A judeo-kereszténység végső célja az utolsó ítélet. Aminek a lényege az, hogy egy halott, nevezzük ZombiJézusnak, másodszor is feltámad és akik imádják őt azoknak kánaán, azok akik nem imádják őt azokra halál és szörnyűségek várnak. - Erkölcsileg elítélendő.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.01.07. 15:46:33

@Vincenzo90:

HVG 2001.07.14. Kiújult hitvita; "Orbán Viktor azt mondta: " Készítsünk közösen egy menetrendet arról, hogy amennyiben a gondviselés segítségével a következő négy évet is polgári kormányzás alatt élhetjük végig, akkor milyen lépésekkel tudjuk bevezetni a közoktatásban választható, de kötelező hitoktatást és etikaoktatást"

Ja én meg választhatóan, de kötelezően gyógyítom az ilyen beteg embereket.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.01.07. 15:53:09

@FILTOL: Egyik nagyon régi ismerősöm meghívása miatt mentem el, de nem volt ott semmiféle biztosíték, csak ugyan az, mint az FMPSZ-nél. Ostobaság és alacsony értelmi szint. Nem elvek, hanem érdekek mentén kavarnak. A második és a többi meghívásra már el sem mentem. Az LMP szerintem nagyon nem más, hanem ugyanaz a politika.

viclondonban · http://viclondonban.podomatic.com 2012.01.07. 17:20:03

Azthittem a hozzaszolasok majd a palyazatrol fognak itt szolni..
Barhogy is. En elkeszitem a magam egyperceset. Talan szamit majd, talan nem...
Mindenesetre javaslom a nagyarcu tarsasagnak irjon/szoljon neha valami eredetit is vagy legalabb egyetlen onallo konstruktiv gondolatot.
A palyazat otletehez mindenkeppen gratula!

Lacdelo 2012.01.07. 17:43:30

@kela-bá:

"Ön kinek szurkol az olimpián ?"

Kis baratom, en magyarabb vagyok mint te valaha is leszel!

A hazafiatlan es nemzetarulo Jobbik felkarolta ezt a gazdasagilag irracionlis elkepzelest, hogy ne fizessuk vissza az allamadossagot.

Ki fog akkor venni magyar allamkotvenyeket?!
En egeszen tavalyig minden evben vettem allamkotvenyt, de latva a Fidesz gazdasagi amokfutasat es az ossze-vissza (visszamenoleges ervenyu) politizalasat, en mint befekteto, addig nem veszek magyar allamkotvenyeket, amig ilyen hiteltelen kormanyunk lesz es ha esetleg a Jobbik kerul hatalomra, akkor az osszes penzemet kulfoldre fogom vinni, mert nem hiszek a populista, kulonutas Fidesz es Jobbik gazdasagpolitikajaban.

Most meg maga is azt mondja, hogy ne fizessuk vissza a hiteleket! Az osszes epeszu befekteto nagyivben elfogja kerulni Magyarorszagot es osszes penzet kivonja. Egyebkent ez mar elkezdodott a Fidesz amokfutasanak koszonhetoen.

Kerdezem en, "Ön kinek szurkol az olimpián?" Mert Magyarorszagnak biztos nem!
További szép estét !

WhyCantITouchIt? 2012.01.07. 18:14:59

Remélem a Milla tényleg vallja ezeket az elveket és valóban kitart addig, amíg meg nem változik a rendszer, amíg nem kezd el tetszeni.

Remélem olyan 5-10 év múlva is kinn lesznek, mert bizony még akkor is szar lesz a rendszer, az nem egy csettintésre változik meg, ugyebár.

Hmmm....viszont van egy sanda gyanúm, hogyha megbukik a Fidesz 2014-ben (vagy még előtte), márpedig meg fog, nem fogjuk látni többet a mi szeretett Millánkat...

Jajaj....nehéz egy helyzet. Vajon ezek után ki fogja aljas módon kihasználni hiszékenységemet saját céljai elérésében? Itt az idő egy új civil szerveződés után nézni, hátha ők vállalják...

kela-bá 2012.01.07. 18:31:09

@Lacdelo: Igaza van ! Örülök és köszönöm a válaszát. Jó egészséget Önnek, és vigyázzon rá, és a pénzére.
További szép estét !

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.07. 21:14:07

@kela-bá: "Önök kinek szurkolnak? Magyarországnak vagy másnak?"
Ha van magyar versenyző, akkor a magyarnak. Ha nincs, akkor a szimpatikusabbnak.

"Budapestnek vagy Brüsszelnek ?"
Úgy tudom, hogy országok indulnak az olimpián és nem városok. Hogy jön ez ide?

kela-bá 2012.01.08. 13:21:15

@TrueY: Köszönöm az észrevételét. " Budapestnek vagy Brüsszelnek ?" Próbáltam adaptálni. A politika szerintem egy nagy szinjáték. Azt tapasztalható, hogy egy-egy témában a honfitársaink már, ey kis túlzással ,egymás torkának esnek.És sokszor sokan a külföldnek szurkolnak. Most megint adaptálok: Nem járok minden szinházba. De ha külföldről támadnák bármelyiket is, a hazait védeném.
További szép napot !

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.08. 21:23:12

@kela-bá: Szerintem nem igazán jó az olimpia és a hazai politika keverése. Az olimpián a versenyzők jobbára azonos pályán versenyeznek. A politikában a kormány mindig fölényben van. Most, hogy a kormány lassan minden eszközt eldug, a szervezetek kénytelenek a külföldi testvérszervezeteikhez fordulni segítségért.

Az a baj, hogy Ovi soha nem volt demokrata (l. "A Parlament ellenzék nélkül is működik"). De most még inkább elszállt vele a ló. A demokrácia az együttműködésről szól. Ovi meg nem tud együttműködni. Szabadságharcot hirdetett, de azt a saját népe ellen vívja. Ez nagyon szomorú!

kela-bá 2012.01.09. 16:16:17

@TrueY:Valóban más a politika és a sport, igaza van.
A további megjegyzései elgondolkodtatóak. Hogy ki demokrata,meg ki nem, hát ezen is lehetne vitázni. Nekem tudja nem szimpatikus az olyan demokrácia,hogy pld. a mindenkori miniszterelnököt:"antaljóskának, hóbagolynak ,orbáncnak,megypeti, fletónak, libásgordonnak " tituálnak még médiákban is.Folytatólagos tekintélyrombolás, értelmetlen zajkeltés minden irányból, mintha ezt jól szervezetten irányitaná valaki ? Nem joblenne,ha úgy működnének a "dolgok" mint a kultúrában,pld.: egy filmforgatáskor,egy hangversenynél, egy szinházi rendezésnél,ahol mindenki a kitűzött cél érdekében tevékenykedik a DIREKTOR irányitásával ? Nem igaz ?
Jó egészséget Önnek !

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.09. 21:28:35

@kela-bá: "Nekem tudja nem szimpatikus az olyan demokrácia,hogy pld. a mindenkori miniszterelnököt:"
Pedig ez az igazi demokrácia. Ha nem kell félni, hogy ilyen dolgokért leültethetik, megbélyegezhetik az ember. Próbálta volna valaki Rákosit Matyizni, Kopaszozni.

Clintonról, vagy Obamáról százával készülnek a karikatúrák. Vagy nézzük meg George Michael klippjét ( www.youtube.com/watch?v=u-9FCTbKF2o ). És nincs sértődés. Én ilyen világban szeretnék élni!

Kedves Loránd · http://hajnalvilag.hu 2012.01.10. 04:35:43

@TrueY: Nem értünk egyet.

Az éremnek két oldala van. Az egyik, ha olyan emberek vezetnek, akik Matyik, Ferik és Kopaszok, akik nem érdemelnek tiszteletet, de kényszerítenek rá, hogy megadjuk nekik. Ez nem jó.

A másik, hogy ugyanők vezetnek, de megmondhatjuk nekik, ezzel "leereszthetjük a gőzt". Ez lenne a jó???

Pont erről szól az előző hozzászólásom. Egyik sem jó, és a megoldáshoz sem visz közelebb az, hogy értelem nélkül hőbörgünk és pocskondiázunk embereket, sőt!

Ezzel mi magunk szoktatjuk le magunkat az érdemi vitáról, gondolkodásról és kiút keresésről, ráadásul sajnáljuk magunkat azért, hogy "nincs egyetlen értékes ember". Pedig csak annyi történt, hogy annyi sarat köptünk már mindenkire, hogy mi magunk sem látjuk, alatta ki van. "Netokrácia", a belső és külső kommunikációképtelenség uralma. Ezért hiábavaló mindaz a szájtépés, amit ezen a blogon (is) folytatok.

Ha már videoklip, és George Michael, ezt nézd meg:

www.youtube.com/watch?v=dK0myiI918c

1990-ben született a szám... mi mondhat ennél többet? Az idő pedig most jár le. Ez pedig az én eddigi legdurvább kísérletem arra, hogy a szemedre szorított kezedet elrángassam onnan. Vajon sikerül?

hajnalvilag.blogspot.com/p/apokalipszis.html

Frizuravarjú 2012.01.10. 09:31:40

@Lacdelo: "Az Operahaz elotti atrocitasbol is lehet latni, hogy ilyen galad, szar embereket nem szabad a politika kozelebe se engedni. "

www.hir24.hu/belfold/2012/01/04/ratamadtak-a-magyar-hirlap-publicistajara/

Rugdosd csak az öngólokat, te szerencsétlen idióta.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.10. 15:25:24

@Kedves Loránd: "Nem értünk egyet."
Az a jó a demokráciában, hogy nem is kell. :)

"Az éremnek két oldala van. Az egyik, ha olyan emberek vezetnek, akik Matyik, Ferik és Kopaszok, akik nem érdemelnek tiszteletet, de kényszerítenek rá, hogy megadjuk nekik. Ez nem jó."
Melyik Feri kényszerítette ki a tiszteletet? Én egy Ferit ismerek, de ellene nagy tüntetések voltak. Mint most Ork bán ellen. :)

"A másik, hogy ugyanők vezetnek, de megmondhatjuk nekik, ezzel "leereszthetjük a gőzt". Ez lenne a jó???"
Nem a leeresztésen van a hangsúly, hanem azon, hogy nem visznek el, ha nem tetszésednek adsz hangot. Ez a lényeg! Ha ellentmondasz az ukáznak, akkor nem fogják az adott bizottságot megszüntetni és nem fognak a polgári állásodból kirúgandani (l. Földrajzinév-bizottság és az ő kálváriájuk).

"Pont erről szól az előző hozzászólásom. Egyik sem jó, és a megoldáshoz sem visz közelebb az, hogy értelem nélkül hőbörgünk és pocskondiázunk embereket, sőt!"
Aki politikusnak megy, az viselje el. Ennyi. Akin lehet viccelni, az nem sértődjön meg.

"Ezzel mi magunk szoktatjuk le magunkat az érdemi vitáról,"
A kormány önmagát szoktatja le az érdemi vitáról. Az nem vita, hogy így lesz és kész!

"Ha már videoklip, és George Michael, ezt nézd meg:"
Félreértettél! Én a klippet azért linkeltem, mert ott ifj. Bushról és Blairről szedi le a keresztvizet. Néhol nem túl ízlésesen...

"Ez pedig az én eddigi legdurvább kísérletem arra, hogy a szemedre szorított kezedet elrángassam onnan. Vajon sikerül?"

Többnyire nyitott szemmel és füllel járom a világot. Azt hiszem ezt a blog-om is alátámasztja. Mivel egyik szekértáborhoz sem tartozok, ezért nem fáj megmondanom, hogy hülyeség, ha valamelyik hülyeséget csinál.

Kedves Loránd · http://hajnalvilag.hu 2012.01.10. 18:12:33

@TrueY: Látom, csak a lényeg nem ment át, megpróbálom még egyszer.

Rohadt nagy baj van. Egyéni, társadalmi, ökológiai, gazdasági. Összeomlanak a megszokott rendszereink, hülye vezetőkkel ezt az időszakot nem vészeljük át, és (hangsúlyozom: ebből a szempontból) piszokul mindegy, hogy nevezhetjük-e hülyének őket vagy sem. Érted?

Nem a kormányról beszéltem, hanem RÓLUNK, az istenadta népről. MI hőbörgünk, MI vagyunk képtelenek konstruktívan vitatkozni, MI vagyunk képtelenek megkülönböztetni az emberi értékeket az üres ripacskodástól. A kormány azokból lesz, akiket megválasztunk. Ha ennyire gyökerek vagyunk, nyilván gyökereket választunk. Aztán meg kiabálhatunk rájuk meg egymásra "szabadon", addig sem kell valós problémákon gondolkodni, mert az tényleg kellemetlen.

Felismertem a szereplőket, és az általad reklámozott szabadságot is - és akkor mi van? AZÉRT nem visznek ma el, mert csúnyát mondok valakiről, és szabadnak érezhetném magam, amikor választhatnék két vagy több értéktelen banda között. Attól még vannak olyan emberek és érdekek, amikkel szembeszállni lehetetlen... csak ma nem kell kitaposniuk a belemet, mert úgysem ér a szavam semmit, el se jut az agyakig. Ilyen egyszerű.

Ezért mutattam ez a régebbi, szerintem értékesebb videót, ami viszont csendesebb, valódi problémáról szól, és ma is teljesen aktuális. És semmi köze "szekértáborokhoz", ahogy az én gondjaim sem azon a szinten vannak.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.10. 21:13:23

@TrueY: "Látom, csak a lényeg nem ment át, megpróbálom még egyszer."
Repetitio est... :)

"Rohadt nagy baj van. Egyéni, társadalmi, ökológiai, gazdasági. Összeomlanak a megszokott rendszereink, hülye vezetőkkel ezt az időszakot nem vészeljük át, és (hangsúlyozom: ebből a szempontból) piszokul mindegy, hogy nevezhetjük-e hülyének őket vagy sem. Érted?"
Értem, hogy Te így látod. Én meg nem. ;)

"Nem a kormányról beszéltem, hanem RÓLUNK, az istenadta népről. MI hőbörgünk, MI vagyunk képtelenek konstruktívan vitatkozni, MI vagyunk képtelenek megkülönböztetni az emberi értékeket az üres ripacskodástól."
Tegyük fel, hogy képesek lennénk okosnak lenni. Jelenleg a kormány senkit sem kérdez meg. Most akkor miről lehetne velük vitatkozni. A problémákat viszont csak ők tudják megoldani, mert náluk van a pénzes ládika kulcsa.

"Ha ennyire gyökerek vagyunk, nyilván gyökereket választunk."
Ezzel teljesen egyetértek!

"AZÉRT nem visznek ma el, mert csúnyát mondok valakiről, és szabadnak érezhetném magam, amikor választhatnék két vagy több értéktelen banda között. Attól még vannak olyan emberek és érdekek, amikkel szembeszállni lehetetlen..."
Hú, ezt a két mondatot nem sikerült dekódolnom. Valszeg bennem van a hiba.

"És semmi köze "szekértáborokhoz", ahogy az én gondjaim sem azon a szinten vannak."
Egyetértek veled, hogy azért ilyen a magyar politika, mert mi magyarok ilyenek vagyunk. És mindenki a saját pecsenyéjét próbálja sütögetni, jobbára a többiek kárára. Ez szekértábor független. Viszont amíg az egyik (bár bénán), de mégis bizonyos összeurópai ideák menték próbálta ezt elérni, a másik szembefordul ezekkel. És nekem ez nem tetszik.

Kedves Loránd · http://hajnalvilag.hu 2012.01.11. 03:52:57

@TrueY:
"Értem, hogy Te így látod. Én meg nem. ;)"
Értem, hogy számodra ez "demokratikusan megfelel". Én viszont rendszertervező, programozó vagyok, az általam ismert világban nincsenek egymással ellentétes, de egymás mellett éldegélő "vélemények". Ha van egy feladat, azt nyilván eltérő módon látjuk, valószínűleg egyikünk sem "tökéletesen". Ezért a véleményeket indokoljuk, ütköztetjük, hogy belőlük egyetlen, közösen elfogadható tervet alakítsunk ki, amelyet azután megvalósítunk. A vita nem öncélú, hanem az alkotás szükséges eszköze.

A "nem így látom" nem indoklás, az állítás tartalmilag pedig téves. Kérlek, nézd át Magyarország vezető ökológusai, társadalomtudósai, stb. által készített elemzést: www.nfft.hu/nfft_jelentes/
Amíg nem tudsz ilyen szintű indoklást hozni a "nincs baj" mellett, addig az csak kósza vágyálom, nem állítás.

"A problémákat viszont csak ők tudják megoldani, mert náluk van a pénzes ládika kulcsa."
Ez a látásmód szerintem téves, és társadalmi problémáink egyik alapvető oka. Nem pénzt eszünk, iszunk, nem pénzzel fűtünk, stb. A pénz csupán ESZKÖZ a rendelkezésre álló erőforrások, szaktudás és munkaidő szervezésére, azonban alaptörvényei eredendően fenntarthatatlanok, és MOST elértünk a falig. Erről már eddig irdatlan sokat írtam érdemi cáfolat nélkül - persze leírnám itt is százegyedszer, hogy miért, de talán egyszerűbb így: hajnalvilag.blogspot.com/search/label/p%C3%A9nz

"Hú, ezt a két mondatot nem sikerült dekódolnom."
Figyeld a híreket. Van az ordító nagy hőzöngés mindenféle mondvacsinált ügyeken - és van az a pont, ahol hirtelen elcsitulnak a hullámok, a média nem kelti, hanem "nyeli" a zajt. Kiderül, hogy ahol nagy pénzek mozognak, a birkózóknak egyszeriben nincs "színük", logójuk meg világnézetük. Ezekről a témákról szoktak időnként kiabálni a pártok a partvonalról, aztán ha elég szavazót szereztek vele és bekerülnek a darálóba, akkor hirtelen megpuhulnak azok a híres arcélek.
Volt alkalmam megtapasztalni "alulnézetből" a civil összefogás erejét, emberi értékeit - és totális reménytelenséget a hivatalok és anyagi érdekek ellenében. Na ott sincsenek szekértáborok, csak a pénz beszél.

"Egyetértek veled, hogy azért ilyen a magyar politika, mert mi magyarok ilyenek vagyunk."
Én viszont nem értek egyet azzal, amivel egyetértesz. Ez nem magyar sajátosság, ez a globális netokrácia működése magyar köntösben. "Oszd meg és uralkodj" - nem ismerős?
Meglátásom szerint nincs "oldal", ami emberi értékeket képviselni tudna ebben a politikai-gazdasági rendszerben. Egyes emberek vannak, akik személyiségükkel, kiállásukkal ezt teszik, a hangjuk azonban elvész ebben a borzalmas zajban, a mi tompa füleink és gondolkodásunk pedig nem alkalmas jelen állapotában arra, hogy kihallja a káoszból a tiszta szólamokat, felsorakozzon mögötte, és a hamisan üvöltő bandát elpofozza a mikrofontól, ha magától nem hajlandó odébb menni. Ez nem politikai kérdés, hanem közösségi életben maradás, először kicsiben, aztán egyre nagyobb méretekben.

Sólyom László szerintem egy ilyen tiszta hang. Itt egy másik: Dr. Kőrösi Imre www.youtube.com/watch?v=Ru8CFl6MGmk

Biztos sokan tudunk ilyen embereket, akik megérdemlik a tiszteletet, akikkel kapcsolatban személyes rossz érzés fog el, ha valaki gúnyt űz belőlük. Akiket nekünk fel kellene ismerni, kiemelni ebből a közös szemétládánkból azért, hogy végre ők, az erkölcsi, társadalmi, közösségi értékeket tisztelő emberek vezessenek minket (és nem azok, akik hangosabban képesek beszélni ezekről). Ezért tartom érdektelennek, és ezzel összehasonlíthatatlannak azt a "szabadságot", hogy leköphetem az előttem állót. Nem.

Azt AKAROM, hogy olyan ember vezessen engem, akit SZÉGYEN LEKÖPNI!

Azért tépem itt a szám, mert a Milla felhívásaiból ez a szándékot vélem kihallani, hiába megy ezen a fórumon is a szokásos trágyapiszkálás. Feleségem mindig mondja, hogy túl sokat írok, ezt nem olvassa el úgysem senki. Talán igaza van. Elnézést, hogy ennyi helyet foglalok.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.13. 10:08:07

@Kedves Loránd: "az általam ismert világban nincsenek egymással ellentétes, de egymás mellett éldegélő "vélemények"."
A humánetológia szerint az ember ideakomplexeiben (kb. az amilyen hierachiában az egyes információ morzsák összeállnak agy agyadban) prímán megférnek az egymással ellentétes elképzelések is. Néha ez problémát okoz (l. kongnitiv disszonancia), de ekkor vagy az adott elképzelést, vagy a valóságot változtatjuk meg. Többnyire a valóságot írjuk át. Így működik az ember. Persze mindenki szereti magáról azt gondolni, hogy amit ő gondol az konzisztens és döntései racionálisak, pedig nem az (pölö a haláltáborok katonái is egészen jó keresztények tudtak lenni).

"A vita nem öncélú, hanem az alkotás szükséges eszköze."
Igen, ezzel egyetértek. Sokan viszont csak a vitatkozás élvezetéért vitatkoznak. Én is csináltam bohó gyermekkoromban ilyet. Sőt ezt külföldön tanítják is (l. retorika).

"nem tudsz ilyen szintű indoklást hozni a "nincs baj" mellett"
Egyrészt igazad van, mert nem fogok tudni szakcikket írni. De megteszik helyettem mások. Másrészt a világban már annyian megjövendölték az összeomlást. Persze mind, tudományos alapon. Értem, hogy mit szeretnél mondani és egyet is értek veled. Abban vitatkozunk csak, hogy szerinted ez már az összeomlás, szerintem meg csak haladunk a felé...

"Ez a látásmód szerintem téves, és társadalmi problémáink egyik alapvető oka."
Nem feltétlenül téves, csak kényelmes. :) Én összeszedem a szemetet, BKV-val járok, szelektíven gyűjtöm a hulladékot és néha összeszedem az utcán a szemetet. Viszont nem fogok házról-házra járva agitálni, hogy más is ezt tegye.

Sólyom szerintem zavaros hang. De ez csak egy érzés. A csíkos zászlókkal menetelőket nem észrevenni az ablaka alatt, bűn volt.

"Azt AKAROM, hogy olyan ember vezessen engem, akit SZÉGYEN LEKÖPNI!"
Ilyen ember nincs. Árpi bácsit is anyázták, pedig ő (szerintem) nagyon jó ember volt és a társadalmi elfogadottsági is nagyon nagy volt. Mégis kikezdték, hogy nem is volt annyira halálra ítélve. Szóval nem hiszem, hogy létezik ember, akit mindenki ugyanúgy elfogad.

"Elnézést, hogy ennyi helyet foglalok."
Bitek elbírják! :) Én megbocsátok neked! ;)

Kedves Loránd · http://hajnalvilag.hu 2012.01.14. 06:32:29

" prímán megférnek az egymással ellentétes elképzelések is."

Ezt nem is vitatom. Viszont amikor cselekszünk, akkor ezeket a tőlünk telhető racionalitással, saját felelősségünk tudatában ÉRTÉKELNÜNK kell, aztán pedig a megfelelő időben, módon és önkontroll mellett CSELEKEDNI. Na ezt nem lehet egyszerre nyolc, egymást kioltó irányban. Illetve közösségi szinten lehet: pontosan ezt csináljuk, és ezért vagyunk bajban. Ismétlés: "Oszd meg és uralkodj"...

Erős, fókuszált közösségi cselekvés csak úgy jöhet létre, ha az EGYÉN mindezt hajlandó megtenni. A diktatúra által felülről vezérelt közösségi egység csak illúzió, ezt pontosan igazolta a jelenkor történelme: a "kemény" diktatúrák mind kiestek az élmezőnyből. Persze az sem véletlen, hogy ma a vezető szerep egy "puha" diktatúráé (Kína), de ebbe ne menjünk bele, számunkra ez nem opció.

Szóval, például te nem azt mondod, hogy X ilyen cikket ír, Y olyan cikket ír, és "ki tudja, mi az igaz?", hanem elolvasod mindegyiket, értékeled, utánanézel, gondolkodsz. Amikor megkérdezem, hogy az enyémmel ellentétes állításodat mire alapozod, akkor képes vagy retorikai szempontból helyes cáfolatot adni az én megközelítésem kritikus pontjaira, és ugyanígy védeni a sajátodat.

Az én határozott véleményem, minden tudásom, háttérismeretem, szakmai és emberi tapasztalatom alapján az, hogy az NFFT (és számos más forrás, ezt most csak a konkrét vita kedvéért választottam) "pesszimista" felvetései helytállóak. Következésképpen, bármit szeretnénk érdemben előre lépni, ezekre a problémákra megoldást KELL találnunk, ez a megoldandó feladat, a "szerintem nincs akkora gond" dünnyögés semmit nem segít, csak hátráltat.
Következmény továbbá, hogy hiába beszélek bárkinek, aki megijed a feladatok nagyságától: a megoldási javaslatig el se jutok, mert pánikban kiugrott az ablakon az első emeletnél - "most még csak a lábamat töröm, de ha feljebb megyünk..."

"Sólyom László zavaros hang érzés"... Senki nem gátol abban (ma még), hogy utánanézz a történéseknek, mit mondott, mit nyilatkozott az események során. Elgondolkozhatsz azon, mi jöhetett át anno a médián, amikor már megvolt a "leendő nyertes párt", vagy később. Azon, hogy mit tehet, mondhat egy politikai kultúrát tiszteletben tartó, magas pozíciójának kötelezettségeit ismerő ember egy kocsmai verekedésnek megfelelő médiabohózatban.
Aztán tessék retorikailag helyes módon cáfolni az állításomat: Dr. Sólyom László nem zavarodott meg a feladattól, mindent megtett, amit megtehetett, és az első alkalommal ki is rúgták érte. Ő a lehető legjobb jelölt.

"leköpős téma"
Újra a lényeg. NEM azt mondom, hogy létezik egy "mindenki kedvence" - talán ennyire hülyének nem tűnhetek.

Azt mondom, hogy olyan embereket kell kiemelnünk közösségi vezető pozíciókba, akiket szégyen pocskondiázni, aki mégis megteszi, saját tanulatlanságáról, ostobaságáról tesz tanúbizonyságot. Nem kell "szeretni" a vezetőt, nem kell drogos mosollyal bólogatni minden tettére, viszont hajlandónak kell lenni gondolkodni, és eljutni addig a pontig, hogy "basszus, az ő helyében én sem tudnám jobban csinálni." Ha viszont igen, akkor tessék ezt elmondani, megvitatni, meggyőzni a többieket valós érvekkel, korrekt vitában.

Na EZ lehetetlen a mai netokráciában, és ezt a gyengeséget képes kihasználni egy Orbán Viktor osztályú sérült lelkű vitabajnok. AZÉRT irányítja ma ő az országot, mert nem vagyunk képesek magas szinten gondolkodni, vitatkozni, felelősséget vállalni. Viszont hőstettnek tekintjük az álneveken történő "vicces" beszólogatásokat és alpári szájkaratét, "demokráciának" és követendő példának tartjuk a rejtőzködő fotelforradalmár böfögési szabadságát. Bocs.

És itt kell felgörgetni a lap tetejére, az "elnöki kiáltványomhoz".

Kedves Loránd · http://hajnalvilag.hu 2012.01.14. 06:42:10

@TrueY: ...bocs, az előző szöveg persze neked válasz, csak nem nyomtam be a gombot

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.16. 10:58:55

@Kedves Loránd: "CSELEKEDNI. Na ezt nem lehet egyszerre nyolc, egymást kioltó irányban. Illetve közösségi szinten lehet: pontosan ezt csináljuk, és ezért vagyunk bajban. Ismétlés: "Oszd meg és uralkodj"..."
Ezzel sem értek teljesen egyet. Igazad van, hogy széthúzó náció vagyunk, de elsősorban nem felülről vezérelve vagyunk ilyenek (persze nem vitatom Orb bán szerepét a dologban), hanem sok évszázad alatt edződtünk ilynné.

"képes vagy retorikai szempontból helyes cáfolatot adni"
Be szép is lenne, ha itt tartanánk! De ha megnézed a blog-ok nagy részét, akkor főként anyázást láthatsz. Nem véletlen, hogy az én blog-omat alig olvassák, mert ott nincs ilyen. Retorika, az olyan úri huncfutság... :)

"a "szerintem nincs akkora gond" dünnyögés semmit nem segít, csak hátráltat."
Én úgy gondolom, hogy nagy gond, akkor van, ha már nincs tiszta víz, ha nincs fűtés, stb. Ezt nem értük el. Persze tenni kellene, hogy a jövőben sem legyen ekkora krach. És persze gond, hogy Kína és Amerika (legnagyobb szennyezők) nem akar tenni az ügy ellen.

"Dr. Sólyom László nem zavarodott meg a feladattól,"
Én olyan Köztársasági Elnököt képzelek el, aki mindenkit képvisel. Ehhez Sólyom nem nőtt fel. Szerintem. Mint Dávid Ibolyka, amikor nem értett a focihoz. Szeretik félreferdíteni a fejüket. Szomorú.

"olyan embereket kell kiemelnünk közösségi vezető pozíciókba,"
Úgy gondolom, hogy idealista vagy. És mind a mellett igazad van.

Azt hiszem, hogy Ork bán kivetülése a mai magyar népléleknek (hogy ezt a csúnya szót biggyesszem ide). Ahogy Fletó is egy választ volt Ork bán ellenzéki retorikájára.

tibapó 2012.02.10. 10:16:41

@TrueY:
"Mint Dávid Ibolyka, amikor nem értett a focihoz."

Sok más mellett sokáig én is nehezteltem ez miatt Dávid Ibolyára. Ez miatt nagyon. Aztán megtudtam az igazságot. Ami ugye mindig árnyaltabb a látszólagosnál. Ugyanis ez ügyben Ibolya nagyobb részt vétlen, inkább áldozat, mint vétkes. A dolgot a média ferdítette el. Történt ugyanis, hogy egy Balatonátúszás alkalmával, mikor Ibolya holt fáradtan kievickélt a partra, orra alá dugtak egy mikrofont, hogy "mi a véleménye az MTK ügyéről?" Szegény azt sem tudta él-e, hal-e, azt sem tudta milyen ügye van egy focicsapatnak, és első szuszra csak annyit nyögött ki, hogy nem ért a focihoz. Aztán, mikor utána megtudta miről is van szó, hogy arról mi a a véleménye igazából, az már nem is érdekelte sem a sajtót, sem a közvéleményt.
De rajta ragadt: nem ért a focihoz, ergó zsidó ügyben "cinikus cinkos".

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.10. 12:07:56

@tibapó: Hát igen, ez árnyalja a dolgot. De a kocsi leszorítós, mobilnak látszó fegyvernek látszó mobillal való fenyegetődzés is hasonló. Szóval hihető a történet. Mondjuk ugyanezt Árpi bácsiról nem tudtam volna elképzelni...
süti beállítások módosítása