Terék Zsolt

2012.02.02. 23:13 Elszabadult Hajóágyú Produkció



Jelölnéd magad? További infókat itt találsz!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativelnok.blog.hu/api/trackback/id/tr314054985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Betulapendula 2012.02.04. 12:09:15

Zsolt, ezek nagyon jó meglátások, ilyen gondolkodású elnököt támogatnék :) De szerinted mivel lehet a választói tudatosságot javítani? Az érzelemből politizálást háttérbe szorítani?

Terék Zsolt 2012.02.05. 22:25:15

@Betulapendula: Az elnöki poszt csak egy eszköz lenne a figyelemfelkeltéshez, esetleg koordináláshoz. Köztiszteletben álló értelmiségiek egy nagyobb csoportja kellene, hogy nyílt vitát folytasson, egyszerű, tömör és világos mondanivalóval. (Nem pedig heteken át tartó, egészoldalas cikksorozatokban az ÉS hasábjain.) Hamar kiderülne, hogy vitára így is van lehetőség, hiszen a világ korántsem olyan fekete-fehér, mint amilyennek politikusaink azt beállítják. Nagyon fontos a vitázók függetlensége mindenféle politikai erőtől, hiszen az érzelmi politizálók elsősorban arra figyelnek, hogy KI mondja, és nem arra, hogy MIT. Pont ezen kell változtatni, de ezeket az embereket csak a megfelelő KI-k képesek megszólítani.

Az iskolai oktatásban szorgalmaznám az állampolgári-, gazdasági- és pénzügyi alapismeretek növelését (például a történelemoktatás rovására). Itt értelemszerűen az oktatáspolitikusok és a tanárok kezében van a lehetőség. Biztosan szórakoztatóbb is lenne a gimnazistáknak, ha II. József rendeletei helyett játékpénzzel tőzsdéznének.

A politikailag aktív közvélemény formálása lenne minden bizonnyal a legnehezebb feladat. Itt semmiképp sem lenne célravezető az aktuálpolitikai kérdések erőltetése, hiszen itt a már meglévő érzelmi alapú állásfoglalással szemben az érvelés alulmaradna. Ugyanakkor ezek az embereknek a jobban érdeklődnek a politkiai viták iránt, szélesebb körű ismeretekkel is rendelkeznek apolitikus társaiknál, így esetleg szívesen részt vennének egy mesterséges problémák megoldásáról szóló játékban, ahol az alapértelmezett válaszok hiányában ők maguk tökéletesítenék a tudatos érvelés technikáit.

sracaharminchatodikrol 2012.02.10. 23:24:53

es mi van a "MAKE" ala irva? igy azert nem er, h Te is csak a fel programodat mutatod meg a kampanyban. :)
süti beállítások módosítása