„EZ kéne legyen a nemzeti minimum” - Karsay Dorottya

2011.12.31. 08:34 Elszabadult Hajóágyú Produkció

Október 23-án bejelentettük, a mai nappal elindítjuk az Alternatív Köztársasági Elnökválasztást. MIÉRT? Azért, mert unjuk a régi arcokat. Azért, mert unjuk az álügyeket. Azért, mert VAN alternatíva. Azért, mert tele van ez az ország jó arcokkal és jó ügyekkel.

Jelölnéd magad? További infókat itt találsz!

48 komment · 2 trackback

Címkék: video választás start elnök emberi jogok milla alternatív köztársasági alternatív köztársasági elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativelnok.blog.hu/api/trackback/id/tr23508523

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem kell Elnök Magyarországnak 2011.12.31. 14:05:08

  Mert az elnökség csak hatalommal és tekintélyelvvel jár és egyik sem egészséges dolog. Helyette az olyan erkölcsi és törvényi alapelvet kell kidolgozni és alkalmazni, amely nagyobb garancia bármely embernél. Ezek nagyjából, amolyan kis irkaf...

Trackback: Karsay Dorottya nemzeti minimuma 2011.12.31. 10:32:01

Az emberjogi aktivista nagyon erős gát lenne, nem fogaskerék.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VonS 2011.12.31. 08:47:18

Isten bizony végighallgattam ezt is, de felmerült a kérdés bennem (nem először), hogy van köztetek olyan, akinek a leghalványabb lila lövése van arról, hogy mit kellene tenni az európai és magyar gazdasági recesszió és az összeomlás fenyegető réme ellen?
Mert én simán egyetértek azzal, hogy jogegyenlőség meg ilyenek, csakhogy az eddigi videók mind arról tanúskodtak, hogy a valós problémák érzékelésétől távol vagytok, nem kicsit. Az egyetlen gazdasági kérdéseket távolról érintő videóból pedig egy hajmeresztő szélsőbaloldali gazdasági válasz rajzolódik ki.

Komolyan, titeket nem zavar, hogy az ország legégetőbb problémáira nincs válaszotok, vagy ami felsejlik, az még rosszabb alternatíva, mint a mai?

Shaq 2011.12.31. 09:18:38

VonS. Ami neked probléma az nem biztos, hogy probléma másnak is.

magyar ember teli szájjal 2011.12.31. 11:19:00

Az nem zavar benneteket, hogy mi lesz a gazdasággal? Hogy a nyugdíjasok hamarosan nyomorognak? De lehet mondani a hajnéltalanok helyzetét is. Az is a gazdaságra vezethető vissza.

Jól működő gazdaság nélkül végünk, nem lesz itt sem munkafüggetlen alapjuttatás, sem emberi jogok, csak iszonyat erős szélsőjobb és nyomor.

Kár hogy ti is ugyanolyan baloldaliak vagytok, mint azok akik tönkretették az országot, kezdve a középosztályellenes Gyurcsánnyal és a bank+tőkeellenes Fidesszel.

Ezzel kár izzadnotok, veletek is ugyanúgy végünk lesz mint a Fidesszel.

Gondolom a következő elnökjelöltetek pedig eljut oda, hogy fizessenekagazdagok. Tudjátok mit? A "gazdagok" (= havi 500 euró felett) húznak el innen, és leshetitek hogy ki fogja fizetni a ti baloldali osztogatós bulitokat. Valószínű, hogy senki.

magyar ember teli szájjal 2011.12.31. 11:22:08

@Shaq: közpénzekből, apuka pénzéből és ösztöndíjakból élő, valóságtól elrugaszkodott nímandoknak egész biztosan nem jelentenek problémát ezek az apróságot.

Láttam én már olyan "marxistát" akit apu tartott el a multinál megkeresett pénzéből.

Ez nagyjából a Matolcsy-súlycsoport, ami a jövőnk kilátásait illeti.

ldani7492 2011.12.31. 11:24:16

@Shaq: Nem tudom te hogy vagy vele, de szerintem ha ebben az országban élsz, akkor a teljes gazdasági összeomlás/államcsőd igencsak fontos problémát kell hogy jelentsen. Ha nem tudnád, hogy ez mivel jár: képzelj el egy kazahsztáni életszínvonalat.
Alanyi jogon kaja mindenkinek? Ingyen internet? Még az alapvető emberi jogok is látótávolságon kívülre kerülnek. Az önkormányzati rendszer telesen összeomlik, az iskolák bezárnak, a közüzemi szolgáltatások megszűnnek, az állam behúzza az összes bankban tárolt pénzed, a nemzetközi vállalatok kivonulnak, a fosztogatások mindennapossá válnak, és itt maradunk egyedül egy halom adóssággal, és semmi mással. Ha nem látod, hogy hol ezzel a probléma, akkor nagyon komoly gondjaid vannak.
A Kétfarkú Kutya Párt jut ezekről az aktivistákról az eszembe, csak ők legalább nem veszik magukat komolyan.

Noked-Lee 2011.12.31. 11:41:37

aztarománpicsakurvaéletbe.

vmalcsik 2011.12.31. 11:41:43

Posztumusz javaslom köztársasági elnöknek dr. Képíró Sándor csendőrszázadost. Úgy érzem a magyar erő és erkölcs legkiválóbb képviselője a nemrég elhunyt öregúr.

umad? 2011.12.31. 11:43:52

Honnan a rákból tudnák? Ők élik a kis életüket, mindenki nagyon szeret mindenkit elmondják, hogy ezek mekkora lámák és ennyi. Jelenleg ezek a problémafelvetések életképtelenek és teljesen lényegtelenek. Komolyan, amikor az ország a csőd szélén áll (évek óta) ki nem szarja le, hogy Zolikát lecigányozzák a kocsmában?

==T== 2011.12.31. 12:03:03

Dorottya, remélem a patai kedvenceidnél szilveszterezel a csajoddal együtt.

umad? 2011.12.31. 12:18:34

VACCPAÖR
A
C
C
P
A
Ö
R

Shaq 2011.12.31. 12:53:52

@magyar ember teli szájjal: Egy dolgot jól megtanultam eddig: Ha nekem van problémám az nem biztos, hogy másnak is probléma, de ha én nem oldom meg a problémám akkor más valószínűleg nem fogja megoldani helyettem. Lehet mutogatni, hogy "bezzeg ez, meg bezzeg az", de attól még a probléma az én problémám marad.

Olyan is van, hogy valami a másik hibája, de ennek ellenére az én problémám.

Tegyük fel, hogy egy másik emberrel utazom egy autóban. Az autó megáll. A másik ember kiszáll és elkezdi valamilyen irányba tolni az autót. (Arra gondolok, hogy ez valahogy az ő érdeke, hogy az autó ebbe az irányba haladjon).

Ha nekem nem tetszik a másik ember cselekedete (avagy, hogy milyen irányba akarja tolni az autót) 3 út áll előttem:

1. Gyakorlatilag nem teszek semmit (esetleg felháborodom).

2.Megvárom (elvárom), esetleg megpróbálom meggyőzni a másikat, hogy megváltoztassa a hozzáállását úgy, hogy abba az irányba tolja az autót, hogy nekem is jó legyen, annak ellenére, hogy azt tapasztalom, hogy a másik tesz az igényeimre.

3.Még ha csak minimális esélyt is látok arra, hogy más irányba menjen az autó, minden erőmet összeszedem és nekirugaszkodom abba az irányba tolni amerre én szeretném, hogy menyjen.

Melyik esetben van a legnagyobb valószínűség arra, hogy az autó oda jusson ahova én szeretném?

BélaBácsiii 2011.12.31. 12:59:58

Gyerekek, ez videóról-videóra egyre szánalmasabb.

Itt látszik igazán, hogy a Föld felett, egy álomvilágban éltek... Nem baj, Peer Krisztián is végül rájött hogy gáz, ha csak úgy van a világban...

Gyakorlatilag. Nem gondolkodtok. Álmodoztok.

Shaq 2011.12.31. 13:01:22

@daswalker:
"...a teljes gazdasági összeomlás/államcsőd igencsak fontos problémát kell hogy jelentsen."

Neked valószínűleg nagy problémát fog jelenteni.

Tegyük fel, hogy ketten éltek egy házban a barátnőddel. Betörnek. Mindkettőtöknek hatalmas problémát jelent a dolog, hiszen elvittek minden értéket a házból. Híre megy, nyomozás, sírás, híradó, tönkremész, az barátnő lelép.

...aztán sok évre rá kiderül, hogy az barátnőd adta a tipppet a szeretőjének, hogy törjön be hozzátok és így ők a bahamákon élnek a Te spórolt pénzedből.

Nem minden az aminek látszik.

ldani7492 2011.12.31. 13:18:44

@Shaq: Te mégis mi a francról beszélsz?

Amennyiben ebben az országban élsz, és nincsenek komoly tartalékaid külföldön (magyarul nem tartozol a felső tízezerbe), akkor az államcsőd érinteni fog téged, méghozzá NAGYON rosszul. Először csak az életszínvonalad romlik meg látványosan, villany, víz, gáz, fűtés, minden repül. Ha van családod, akkor legalább egy dolgozóképes ember kiesik, mert iskolák nem lesznek, így valakinek vigyázni kell otthon a gyerekre. Ez nyilván további elszegényedéssel is jár, ha eddig nem lett volna elég. E mellé még a pénzed is óráról-órára kevesebbet fog érni (lásd: pengő), így ha van bármiféle hiteled, akkor tulajdonképpen máris mindenedet elvesztetted. Közbiztonságról ne is álmodj. Mellesleg a magyar virtust ismerve igen hamar a másikra mutogatva tűzzel-vassal esnénk egymásnak, és egy keményvonalas diktatúrára is komoly esélyeink lennének. Az egyetlen esélyed az lenne, hogy meglépsz külföldre, csak mivel a brutális infláció miatt a jó magyar forintod a kutyának se kell, így gyakorlatilag bruttó nulla értékkel rendelkezel, szóval ez teljesen esélytelen.

Ha szerinted annak, aki itt él, ez nem probléma, akkor egy ostoba fasz vagy, aki semmit nem fog fel abból, ami körülötte történik.

Shaq 2011.12.31. 15:29:06

@daswalker:

Úgy érzem, hogy nem vagyunk egyformák. Remélem nem veszed ezt támadásnak. Van olyan, hogy valaki nem ugyanabban a helyzetben él.

Tetszik a vízió amit leírtál, jó logikai készségre utal. Hogy államcsőd lesz-e, azt majd az idő eldönti, én nem jósolnék, mert ebben igen rossz vagyok.

Köszönöm, hogy megmentettél adtól, hogy ostoba fasznak titulálj, ugyanis olyat nem írtam sehol amire hivatkozik a feltételes mondatod.

Nem vagyok egy Galilei, de azt biztosra veszem, hogy őt is hülyének nézték mikor azt mondta, hogy a föld nem lapos, s végül a többiek is felfogták.

És végül, hogy "mi a francról beszélek":
Kissé az volt az érzésem, hogy a véleményed erős korrelációt mutat a TV-ből jövő véleményekkel. A magam részéről a TV-ben lévő véleményekkel sokszor nem értek egyet.

Hogy miért? Írok egy pár példát:

Pl.1.: Eladták a népnek a H1N1 vírust. Mindenki fosott mint a naposcsibe és oltatták be az emberek magukat, mintha kötelező lett volna. Persze kiderült, hogy pár cég totál hülyére vette a széles közönséget. (Ne felejtsük el megemlíteni, hogy a félelem mentén kajáltatták be az embereket.)

Pl.2.: Irak lerohanását azzal indokolták, hogy Saddam-nak tömegpusztító fegyverei vannak, meg a Terroristák ugye.... Persze Tömegpusztító fegyvert sem találtak, Teroristát sem nagyon, csak ezt a szerencsétlent kicsinálták. (Félelem? Akár Te is lehetsz célpontja a terroristáknak, ugye?)

Pl.3.: Kergemarha, Madárinfluenza, Sertés influenza, stb, stb... Félelem? Folyassam?

Hát erről szól, hogy "Nem minden az aminek látszik".

Viszont:
Nem vitatom el a jogodat attól, hogy tájékozódj, s attól sem, hogy annak higyj akinek csak szeretnél s még attól sem, hogy kedvedre félj.

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2011.12.31. 18:30:06

A libsi, zsidder, leszbi, muffnyalintógépnek nem teccik a rendszer... Ez jó hír, remélem végre végleg haza költözik!

SzJ1982 2012.01.01. 12:02:47

Kretén aberrált lotyó. Remélem, csúnya véget érsz. Amolyan Ceaucescu-félét...

Mateahos 2012.01.01. 18:30:34

Anyám borogass.Mindig van lejjebb.Gyerekek fel kéne nőni végre..............

atila68 (törölt) 2012.01.01. 18:31:30

Tudom, szexista paraszt vagyok, de ez de szar!

magyar ember teli szájjal 2012.01.02. 07:37:28

@Shaq: ez egy (köztársasági) elnök lenne, ha azt hiszed hogy a társadalom nagy részének a problémáját látva majd vonogathatja a vállát akkor te is olyan hülye vagy, mint ők.

tillatu 2012.01.03. 15:51:16

@Bronisław Kaminski: nem számít ,hogy ki .Biztos jó lóvét kapott Soroséktól!!Mindenkit lefizetnek ,akik hajlandók eladni még asaját anyjukat is .Jézus már 2000 évvel ezelőtt kiverte a kufárokat atemplomból! Ebből is látszik ,hogy egy igaZI ,IGATSÁGOS pÁRTUS HERCEG VOLT!!

Kozod????? 2012.01.05. 16:06:10

@tillatu: anyd hogy van te szarparaszt? méghogy pártus, rendes zsidó volt illene tudomásul venni.

Kozod????? 2012.01.05. 16:07:44

@Shaq: Te jobb lenne ha eltakarodnál, és mondjuk némi LSD be folytanád a bánatodat, itt lehetne komoly dolgokról is beszélgetni és nem a szofosó onanizálásodat olvasgatni.

tillatu 2012.01.05. 18:55:40

@Kozod?????: Igazi szőke 2 méteres pártus herceg volt!!Semmi köze nem volt a zsidókhoz ,csak annyi,hogy azok kinyírták!!A main napig nem ismerik el megváltónak..hát nem is övék volt az boztos!!hehehe

Alf (törölt) 2012.01.05. 22:55:53

Ez lenne az alternatíva? Nagyobb a baj, mint gondoltam.

Alf (törölt) 2012.01.05. 22:57:00

@tillatu: Én úgy tudom, hogy 3 méteres volt.

Alf (törölt) 2012.01.05. 22:59:42

- itt egy szexista komment volt, töröltük -

tillatu 2012.01.05. 23:07:08

Sajnálom .hogy egyesek kiválasztottnak érzik magukat!!Nincs a világon kiválasztott nép!!Ha tetszik ez egyesknek ,ha nem!!

Shaq 2012.01.05. 23:37:23

@Kozod?????: A kommentedről a "Csipike az óriástörpe" története jutott eszembe. Olyan lehetsz mint a Csipike aki minden reggel felkelt, hogy felébressze a fákat a madarakat és mident ami az erdőben élt. Aztán egy napon késve ébredt és csodálkozva vette észre hogy a fák is, a madarak is és minden erdőlakó nemhogycsak felkelt, de élik a saját életüket az ő "segítsége" nélkül is. Csipike ekkor dühös lett. Íme egy részlet:

"- Madár! Hallod? Énekeltél ma reggel?
- Persze, hogy énekeltem!
- Ki ébresztett?
- Senki! Felébredtem magamtól! "

Itt vehetsz magadra egy kis kultúrát ha elég bátor vagy hozzá: mek.oszk.hu/02500/02507/02507.htm

Persze az önnön megoldásaidat is választhatod (ha már nincs jobb ötleted), és bedrogozva elhúzhatnál ebből az országból. Talán nem is érdemes megállnod a közel-keletig, ott talán élnek nagyobb számban olyanok akik vevők a stílusodra.

dúlidúliaréten 2012.01.06. 20:07:35

annyit sem ér az egész hogy a véleményemet ideírjam. menjetek el dolgozni talán.

KenSentMe 2012.01.06. 22:42:05

Hát, ha elnök lennék, jó szar elnök lennék.

Az biztos, hogy azzal kezdeném, hogy a fal mellé állítanék egy csomó embert, aztán addig folytatódnának a tarkónlövések, amíg a hullacipelők össze nem esnének a fáradtságtól. Néha helikopterbe ülnék gépfegyverrel, hogy mindenkinek jusson a jóból. Mindenkit besoroznék, aki tud járni. Észak-Korea elsírná magát és követelné a titkomat. Lófasz alakú monolitokat emeltetnék Budapest széltében hosszában.

Az egyetlen jó ebben, hogy egyáltalán nem akarok politizálni.. szemben másokkal, akik hozzám hasonló vezetői képességekkel rendelkeznek, és mégis.

Kozod????? 2012.01.09. 13:22:34

@magyar ember teli szájjal:
Való igaz, alternatív közt. elnök mellé duál majd egy alternatív gazdasági program is.

Kozod????? 2012.01.09. 13:23:33

@Shaq: továbbra is higgadtan, megfontoltan és körültekintően csak annyit tudok nyilatkozni:
-- KURVA ANYÁD! --

amergin 2012.01.09. 21:35:54

Hogyan lehet szavazni, Gyerekek?? - Én szavazni akarnék, vagy Karsay Dorottyára, vagy Polgár Dórára! - Választ, plíííz!

Shaq 2012.01.10. 08:48:28

@Kozod?????: Sajnos már nem hitelesek a "megfontoltan" és a "körültekintően" jelzők, hiszen úgy beleszaladtál az előző körbe, hogy két napig rajtad röhögtem:D Köszi az vidám perceket!

És íme, újra bizonyítod, hogy mennyire könnyű egyszerűnek lenni... "Az egyszerűség gyönyörködtet", nem igaz? No, de mit is várhatnánk egy hontalantól?

Gondolom azt nem mérted fel, hogy ha ilyen primitív stílusban adod elő magad, az általad védeni kívánt álláspont szinvonalát is gyengíted. Gyerünk, gyerünk...

Ki akarna egy olyan társasághoz kapcsolódni (akár csak egyetértés szintjén is) ahol ennyire primkó emberkék vannak?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.04. 13:18:32

@magyar ember teli szájjal: először is a fidesz nem bankellenes, sajnos

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.04. 13:21:02

a gárdisták jogaiért is kiállna karsay dorottya. vagy őket diktatórikus módon betiltaná?

mi van gyöngyöspatával?? minek ment híre? ez hülye.

nemzeti minimumot meg ne emlegesse egy izé ösztöndíjas. bár a nemzet is többféleképpen értelmezhető, de bántja a fülemet.

bölcscsősz 2012.02.08. 11:27:42

Sok hozzászólást olvasva, felmerül a kétség, érdemes ebben az országban olyan köztársasági elnöknek lenni aki őszinte hittel szeretné szolgálni a népet? Ezek az emberek nem értik, mi a demokrácia, jogállam, emberi tisztesség, becsület, őszinteség, tolerancia, emberi méltóság.Ezek az emberek inkább akarják a kirekesztést, a gyűlölködést, a diktatúrát, az ököljogot, a hazudozást, a félelmet.Ezek az emberek büszkék arra, hogy kimondhatják: libsi,zsider, leszbi, muffnyalintó, ribanc, kretén, kurva anyád, lotyó. Ezek az emberek ismét szívesen belelőnének a Dunába mindenkit, aki más véleményen van mint ők.Ezek az emberek szavaznak a Jobbikra, a Fideszre.

Pángalaktikus-gégepukkasztó 2012.02.10. 14:04:29

Aki egy profitorientált, kapitalista, pénzfüggő világban a magasztos eszméktől várja a megoldást a problémákra, annak nem sikerült felnőnie.
Létbiztonság és gazdasági stabilitás nem az ilyen eszméktől lesz, hanem pont fordítva:
ha majd nem kell adót csalni, feketézni mindenkinek, ha majd a jog nem csak támadni, hanem védeni is fog, ha majd a munka lesz elismerve nem a helyezkedés, ha majd nem a globalista elit gyarmata leszünk...na akkor, várhatsz tisztességet, nyugalmat, őszinteséget, stb.

ohrana 2012.02.14. 15:02:20

Az a baj, hogy egyre kevesebben dolgoznak, egyre kevesebben vannak, akik úgy konkrétan értenek is valamihez, és a tudatlanok meg irtó hangosak.
Azt én is tudom mondani, hogy ingyen kaját, meg piát, meg nőt is, meg persze férfit is.
De ebben az agymnenésben nemhogy az nem látszik, hogy ki csinálja majd az ingyen kaját, mert a palacsinta nem terem meg a műveletlen földön, hanem hogy miért csinálná bárki is? Ki szervezné, irányítaná?
Nem engednék senkit politikaközelbe (választójogot sem kapna...), aki nem dolgozott 8-10 évet. Mekiben, útépítésen, vagy kórházban.
o

kcsortuleninrogyilszja (törölt) 2012.02.14. 18:04:20

@bölcscsősz:
"Ezek az emberek büszkék arra, hogy kimondhatják: libsi,zsider, leszbi, muffnyalintó, ribanc, kretén, kurva anyád, lotyó"

Van aki meg azt meri mondani: Kurvaország.
süti beállítások módosítása