Simándi Szelim

2012.02.03. 22:39 Elszabadult Hajóágyú Produkció



Jelölnéd magad? További infókat itt találsz!

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativelnok.blog.hu/api/trackback/id/tr224060733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.09. 12:52:13

jól mondja a néger!

kivéve: "nem osztanám az országot nemzetvédőkre és hazaárulókra"

akkor hogy hívjuk a hazaárulókat? 2020 előtt az összes parlamenti párt az volt.
most az LMP és a JOBBIK nem az, de mindkettőt fenyegetik, az lmp olyan buta, hogy simán azzá válhatnak.

"nem azzal foglalkoznék, hogy az elődöm mit csinált"

szabadrablás, szabad szerelem? mi lett volna, ha ezen elv alapján a nürnbergi bíróság is így járt volna el, a sok náci most köztünk járna, az jó lenne Szelim elvtárs?

"és mit fog az utódom"

a jövő már nem is számít? vagy csak ez így jól hangzik, a kis kafferköltő.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.09. 12:54:05

mi lett volna ha Chamberlain inkább meghívja teázni Hitlert, minek kellett bombázni Londont?
egy tea megoldhatta volna! hát persze!
utólag könnyű okosnak lenni :)

Lacdelo 2012.02.10. 11:46:24

@tesz-vesz:

Te Magyarorszag szegyene vagy! Te nem vagy magyar. Te egy kis vagy nagy (te majd otthon eldontod) kocsog neonaci vagy. Az ilyen "ember" miatt kell a normalis magyaroknak szegyenkeznie. A magadfajta mocsoktol kell Magyarorszagnak megszabadulnia. Minden igazi magyar teged elutasit.

En egy igazi magyar ember vagyok, te mikor leszel az? Sohasem keso.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.12. 15:38:23

@Lacdelo: most mi bajod van ?:)
csak úgy árad a gyűlölet belőled, elképesztő :)
miért vagyok neonáci? indoklás nincs?

hogy lehetnék Igazi Magyar Ember? taníts mester.
"te egy kis nagy vagy" - ezt nem értettem.
és hogy kell megszabadulni Magyarországnak a magamfajta mocskoktól? ki kell őket irtani?

csodaszép 2012.02.14. 12:25:31

Ha állandóan a múlttal foglalkozunk, soha, de soha nem lesz megbékélés.Spanyolországban van egy csodálatos hely, úgy hívják, hogy az Elesettek Völgye, ez kb 16 km-re van az Escoriáltól.Itt, az elesettek völgyében van egy hegybe vájt csodálatos bazalt templom, hatalmas bazalt kereszttel. A temlom emlékhely, melyet a polgárháborúban elesettek emlékére hozták létre, függetlenül attól, ki melyik oldalon állt a polgárháborúban. A temlom közepén a padlózat márvány körivvel határolt részén, egymással szemben nyugszik fasiszta Franko tábornok, és Padilla a népi(vörös)forradalmár.Családjaik, barátaik,nem tiltakoztak, mert békét akartak, és lám, sikerült! Nálunk meg mit olvasok? Aki rendszerváltás előtt született, az mind kommunista, és bűnnek minősítik, h előbb születtek, mint megjött a szép, új világ!Ki tanított nekik történelmet?

Intizar 2012.02.14. 22:01:58

Oh. Ez a gyerek túl jó és túl jámbor. Félteném, hogy szétszaggatják a mókusok.

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.02.23. 14:29:26

Nekem és a többségnek kisfiam te sose leszel igazi magyar! Nem mondhatjuk meg nyíltan, de amikor nem kapod meg az állást, pont amikor te jönnél kell technikai szünetet tartani a boltnak, ezt te is pontosan tudni fogod!

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2012.03.09. 09:17:41

@tesz-vesz: A kritérium mindig viszonylagos. Ha az elszámoltatást pártolod, akkor a meglévő rendszerstruktúrát pártolod, amikor is a történelmet a győztesek írják függetlenül az igazságtól és a tényektől. Avagy teljesen mindegy milyen eszméket vallasz és mit követtél el, a lényeg az, hogy te (illetve a hozzád hasonlók) legyenek hatalmon, ne pedig az ellenoldal, különben megütheted a bokád. Ha ez a példa ragadós, az emberiség megosztottá válik és félelemben éli le az életét.

Ez nem "písz, láv" meg "szeressük egymást gyerekek", nem erről szól, ennyire én sem vagyok naiv. Egyszerűen az időt nem tudod visszaforgatni és ez a nácis példádra is áll. Attól, hogy köztünk élne most a sok II. világháborúban huszonéves SS tiszt, akik most dédnagypapa, mivel lenne rosszabb? Kérdezd meg magadtól RACIONÁLIS nézőpontból (nem érzelmektől fűtötten).

A fontos szerintem az, hogy a jelenben és a jövőben ne történjen meg hasonló, nem pedig az, hogy akik a múltban elkövettek bármilyen hibát azokat kiirtsuk. Az csak szőnyeg alá söprés. Az még nem biztosítja a jelen és a jövő számára, hogy az újonnan születettek nem ismétlik meg azt, amiért elődeiket elszámoltatták, ha lesz rá módjuk.

Ráadásul a tiltott dolgok mindig ingoványos talajt jelentenek. Emlékezzünk, a Kádár-rendszerben hányan hitték, hogy nyugaton kolbászból fonják a kerítést? Ha valamit tiltasz, azzal a fordítottját éred el. Ha valamit elmagyarázol és megértetsz a másikkal, akkor érhetsz el tartós sikereket.

Az embert meg lehet ölni, de az eszmét nem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.15. 00:13:00

@penge™: Ha az elszámoltatást pártolod, akkor a meglévő rendszerstruktúrát pártolod, amikor is a történelmet a győztesek írják függetlenül az igazságtól és a tényektől. "

elszámoltatást pártolnék, de tudom hogy ez csak propaganda, mint a bankadó
tehát akkor szerinted sosem lehet független a bíróság? mi az hogy a történelemt a győztesek írják az elszámoltatással. 1. nincs elszámoltatás, és nem is lesz. 2. ha lenne, akkor is csak valószínű a meglévő jogszabályok betartásával történne. egy utópiában.

"teljesen mindegy milyen eszméket vallasz és mit követtél el"

a népi és nemzeti eszme már smafu? az igazság már semmit se ér?

"a lényeg az, hogy te (illetve a hozzád hasonlók) legyenek hatalmon, ne pedig az ellenoldal"

ugye ezt most a fideszesekre érted? én nem vagyok az, de mindegy, ez a mondat, az összes pártra igaz.

"különben megütheted a bokád. Ha ez a példa ragadós, az emberiség megosztottá válik és félelemben éli le az életét."

???

"egyszerűen az időt nem tudod visszaforgatni"

nem is akarom, a példámban az áll, hogyha szelim elvtárs példamondatát áthelyezzük a közérthetőség kedvéért egy másik korba, akkor megmutatja, milyen ostoba mondat is az. az elszámoltatás olyan, mint a nürnbergi bíróság.

" Attól, hogy köztünk élne most a sok II. világháborúban huszonéves SS tiszt, akik most dédnagypapa, mivel lenne rosszabb? Kérdezd meg magadtól RACIONÁLIS nézőpontból (nem érzelmektől fűtötten)."

racionálisan? akkor nem lenne elítélve annyira a fasiszta német. akkor lehetne még hatalma is, aktívan beleszólhat az országa ügyeibe, a zsidóktól lopkodott vagyonára alapozva milliomos vállalkozó lenne, vagy bankigazgató, aki gyilkos, véres kezeivel erkölcsi tanításokat adhatna a templomban, tévében. és mikor szembesítik a gyilkosságával, akkor elég lenne csak annyit mondania: "na és?" és a közmorál soha nem állna helyre
persze ez csak racionális verzió. az emóciós igazságkeresés még nincs itt.

"A fontos szerintem az, hogy a jelenben és a jövőben ne történjen meg hasonló, nem pedig az, hogy akik a múltban elkövettek bármilyen hibát azokat kiirtsuk."

ugye azt szokták mondani a holokausztnál is, hogy azért fontos, hogy minden részletet megismerjen a közvélemény, hogy wiesenthal minden nácit börtönbe csukjon, hogy soha többet ne valósulhasson meg - a jövőben.

"Az csak szőnyeg alá söprés. Az még nem biztosítja a jelen és a jövő számára, hogy az újonnan születettek nem ismétlik meg azt, amiért elődeiket elszámoltatták, ha lesz rá módjuk."

igen, ez a kommented tömény butaság egészében. azt szoktam mondani, hogy romániában azért élnek egy hajszálnyival jobban, mert ott megmutatta a nép a foga fehérjét, azért a víz az úr. itthon vérmentes volt a komcsik által levezényelt váltás, gátlástalananul lopnak is a primkó elvtársak, hol pirosba, hol narancsba öltözve.
de itt van 56. és 48. mindnek voltak jótékony, kedvező hatásai azért.
tehát ha meg se próbáljuk, ha az elődöket még a lopésért, árulásért nem ítélik el bíróságra, az újonnan születettekben nagyobb lesz a bátorság lopni, árulni. ellenben ha az összes árulót felkötjük, akkor az újonnan született korruptvérűek pofája laposban van. nemhogy még tettekre vetemednének, meg se mernének szólalni. garancia kell.

"Ha valamit tiltasz, azzal a fordítottját éred el. Ha valamit elmagyarázol és megértetsz a másikkal, akkor érhetsz el tartós sikereket."

el lenne szépen magyarázva, hogy nem szabad lopni milliárdokat a néptől. végülis a bankrablás is tiltva van, mégse lett belőle népszokás. azért a kamasz pszichológiáját ne kevergessük már ide.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2012.03.20. 11:51:50

@tesz-vesz: "ha lenne, akkor is csak valószínű a meglévő jogszabályok betartásával történne. egy utópiában."

A jogszabályokat szintén az adott kornak megfelelően az éppen hatalmon lévők írják. A nép természetesen lázadozhat ellene, kérdés, hogy mikor jön el az a pont, amikor a többség nem szarja telibe. Ha holnap jogszabályba iktatják, hogy levegőadót kell fizetni, akkor az emberek 80%-a leszarja, 10% hitetlenkedik, amíg meg nem kapja a csekket, 10% pedig a törpe minoritás, akiket lekezelnek a "megunják és hazamennek" stílussal.

Amíg az embereket kevésbé érdekli a politika, mint hogy melyik celeb mikor fingott (mert nem divat) és akiket érdekel is megrekednek az "orbántakaroggy, gyurcsánytakarodj" színvonalnál, addig itt maximum akkor lesz rend, ha pórázt kötsz a birkákra, de annak meg nincs értelme.

"a népi és nemzeti eszme már smafu? az igazság már semmit se ér?"

Nem volt mindig nép és nem volt mindig nemzet. A kialakulásának okát sem tudjuk pontosan. Meg hát ez is egy megosztottságot eredményez, nem? Globálisan kéne cselekedni, nem mindenki külön-külön irányba. Ja, hogy globálisan hülyék az emberek és nem lehet? Elárulom, lokálisan is hülyék, ráadásul úgy még a "szarul de büszkén" mentalitás is párosul hozzá. Sarkított példával: high-tech csúcstechnológia vs. lovaskocsi.

Utóbbi esetben azt kapod, ami van, előbbi esetben ha éppen lovagolni támad kedved ugyanúgy megteheted, csak megy utánad R2D2 és lapátolja a szart, majd komposztálja, majd újrahasznosítja.

"ugye ezt most a fideszesekre érted?"

Nem. Ezt bármelyik pártra illetve eszmére értem, ami összeegyeztethető azt azt pártoló egyén(ek) világnézetével.

"és mikor szembesítik a gyilkosságával, akkor elég lenne csak annyit mondania: "na és?" és a közmorál soha nem állna helyre"

Tehát a katonáknak szabad, a rendőrnek szabad, az FBI/CIA ügynököknek szabad gyilkolászni parancsra, az éppen aktuális jogszabályokat, (ami szintén RELATÍV és változó) betartva, de ha a rendszer bukik, akkor valaki a múltban ugyanezt tette és az általa szolgált rendszer megbukott, akkor még 50 év múlva, a 80 éves bácsikát is elszámoltatják. Jó ez a kettős mérce, nem?

És itt még nem hoztam elő azt, hogy miközben egy cégvezető (lásd: Bhopal, MAL Zrt. és társai) több ember életét teszi tönkre és öli meg közvetetten egy tollvonással az gazdasági bűnnek számít (legjobb esetben is), miközben valaki megöl EGY embert arra élete végéig rásütik a gyilkos bélyegét.

Érdekes egy értékrend szerint élünk...

"itthon vérmentes volt a komcsik által levezényelt váltás, gátlástalananul lopnak is a primkó elvtársak, hol pirosba, hol narancsba öltözve."

Oké, kár, hogy egyáltalán megírtam ezt a kommentemet, ugyanis annyit kéne fejlődnöd, hogy egyáltalán vitakápes legyén, hogy kár a gőzért. Azért pár házi feladat

1. Kommunizmus alapfogalma
2. Szocializmus alapfogalma
3. Korrupció alapfogalma

És lehetőleg minél több ellentétes forrásból próbálj meg tájékozódni, ne csak abból, ami összeegyeztethető a világképeddel.

"tehát ha meg se próbáljuk, ha az elődöket még a lopésért, árulásért nem ítélik el bíróságra, az újonnan születettekben nagyobb lesz a bátorság lopni, árulni."

Erre mondtam azt, hogy én szívesebben élnék olyan emberek között, akik azért nem akarnak megölni, mert úgy gondolják, hogy nem logikus, mint olyanok között, akik azért, mert FÉLNEK, RETTEGNEK a karhatalomtól.

Az elnyomás mértéke egy széles skálán mozog a liberalizmus és a diktatúra között. Előbbi szintén kelt félelmet és szankcionál, csak a mértéke más. Utóbbi pedig maximum akkor fokozható, ha nem a kivégzés áll a csúcsán, hanem a kínzás és az utána történő kivégzés. Az egy embert megölt gyilkost is ugyanúgy kivégzik, mint aki tízet vagy százat ölt meg.

Kérdem én, melyik jelent nagyobb visszatartó erőt (miután természetesen sarokba szorították az űzött vadat) a következő szituációban: Valaki kirabol egy bankot, mert nincs pénze, aki útját állja az lelövi.

1. Biztos, hogy meghal. Az egyetlen motivációja az életben maradás, azaz semmitől sem riad vissza. Még attól sem, hogy rakétavetővel az ORFK épületét leszedje (ha van rá módja).
2. Kap 5-10 évet, ellenben ha még egy embert megöl, akkor már 25, még egynél 50 és még egynél teljes életfogyt.

Mindkettő TÜNETI KEZELÉS, viszont nem jelenthető ki teljes bizonyossággal, hogy egyik jobb a másiknál.

"ellenben ha az összes árulót felkötjük, akkor az újonnan született korruptvérűek pofája laposban van. nemhogy még tettekre vetemednének, meg se mernének szólalni. garancia kell."

Az emberi pszichológia tanulmányozását is javaslom a kötelező olvasmányok közé.

Milyen az a korruptVÉRŰ? Esküszöm, mintha a középkorban lennék, ahol meg akarja magyarázni valaki, hogy márpedig démonok szállták meg xy-t, nem pedig epilepsziás rohama van.

A korrupt viselkedésmód is ugyanúgy a környezet végterméke, mint bármi más. Amíg egyenlőtlenség lesz, amíg kényszer-verseny lesz az életben maradásért és a létminimumért, azaz amíg monetáris rendszer lesz, addig korrupció is lesz.

"el lenne szépen magyarázva, hogy nem szabad lopni milliárdokat a néptől."

Utána pedig a matematika órák anyagába az exponenciális növekedés fogalma, avagy
Ha én minden embertől kapok 1 forintot, akkor lesz 7 milliárd forintom, amiből életem végéig meg tudok élni.
Ellenben ha én minden embernek szétosztok 7 milliárd forintot, akkor minden embernek lesz 1-1 forintja, amiből még az etióp sem lakik jól.

Nem jobb lenne egy olyan rendszer, ahol a lopás LEHETŐSÉGÉT szüntetnénk meg? Ahol arra motiválnánk az embereket, hogy a közös fejlődésért tevékenykedjenek? Ahol az egyéni hatékonyság nem eredményezne globális szinten hatékonytalanságot és pazarlást?

Csak az kéne, hogy minden ember (vagy legalábbis a többség) megtanuljon pénz helyett erőforrásokban gondolkodni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.20. 12:22:05

@penge™: Oké, kár, hogy egyáltalán megírtam ezt a kommentemet, ugyanis annyit kéne fejlődnöd, hogy egyáltalán vitakápes legyén, hogy kár a gőzért."

haha tetszik az üres nagymellényed. :)
a kommunista szónak többféle értelmezése van, akárcsak a "magyar", a "zsidó", a "haza" szavaknak. kitalálod én melyik értelmezésében használtam?
ne legyél már ilyen unalmas és buta, hogy szócikkekkel jössz

hát most nézd ezt a gyereket:
korruptvérű :) mert ekkora pofája csak akkor lehet, ha már az apja is milliókat lopott
mandiner.hu/cikk/20120319_molnar_az_mszp_rendszer_nem_volt_korrupt

pszichológiához fogalmad nincsen. milyen életbenmaradásról beszélsz egy milliós fizetésű politikusnál?
hogyan szünteted meg a lopás lehetőségét?

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2012.03.20. 12:33:30

@tesz-vesz: "a kommunista szónak többféle értelmezése van"

www.youtube.com/watch?v=Bzq4YDt7V-o&hd=1

"mert ekkora pofája csak akkor lehet, ha már az apja is milliókat lopott"

Akkor rágd tovább a gumicsontot és vessz el a részletekben.

"milyen életbenmaradásról beszélsz egy milliós fizetésű politikusnál?"

A politikusoknál nem az életben maradás dominál. Sosem játszottál még Monopoly-t? Megálltál egy bizonyos pontnál és azt mondtad, hogy ennyi elég?
Vagy amikor bármilyen játékkal játszol ott is azt mondod, hogy "Á, ennyi elég, nem gyűjtök több pontot?"

Nos a pénzzel ugyanez a helyzet egy bizonyos anyagi szint felett.

"hogyan szünteted meg a lopás lehetőségét?"

www.thevenusproject.com/

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.05.26. 13:48:01

@penge™: milyen részlet , ne fárassz már

és a vénuszprojektben miért nem lopnak? mert nincsenek politikusok, hanem olyan szakemberek mint matolcsy? mint oszkó péter? mint gyurcsány? vagy mint bajnai? bokros lajos?
attól tartok a vénuszprojekt a south park nézőközönségének szól.
süti beállítások módosítása