„Egy-két dolgot tisztáznunk kell...” – Brian

2012.01.02. 13:50 Elszabadult Hajóágyú Produkció

Az óév végére, az újév elejére az országban óriásivá nőtt az elégedetlenség. Civil szervezetek és politikai pártok tucatjai egységfrontot alkotnak. Mindennaposakká váltak a tüntetések, nincs nap új tiltakozás, aláírásgyűjtés, demonstráció, útlezárás, felhívás, flashmob, akció nélkül, hetente új mozgalom indul. De hol vannak az új és hiteles arcok? Hol vannak a valós ügyek, az igazi problémák?

Ha igazán demokraták vagyunk, az első dolgunk nem Gyurcsány Ferenccel tüntetni, hanem bemutatni a valós problémákat, lehetőségeket, ügyeket. Ehhez Ti kelletek, akik elmondjátok, Ti kelletek, akik részt vesznek. Ne csak fikázz, cselekedj is! Nem csak a színpad előtt, hanem a színpadon is van élet. Nem csak tapsolni, de beszélni is lehet. Skandálni jó, de még jobb értelmes mondatokat megfogalmazni. Valós ügyek; új, hiteles arcok kellenek.

Az eddigi hat videó minta volt, ők nem jelöltek, hanem az "Elnök, jelentkezz!" kampány arcai: példát mutattak arra, milyen videókat várunk. Sok kommentből úgy látjuk, hogy Ti máshogy csinálnátok. De legyen végre vége annak az időnek, amikor mástól várjuk a megoldást! Szavazzatok a munkátokkal! A legjobb kritika az aktivitás!

Jelölnéd magad? További infókat itt találsz!

64 komment · 2 trackback

Címkék: választás milla alternatív alternatív köztársasági elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativelnok.blog.hu/api/trackback/id/tr363513577

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Download site 2019.06.11. 08:27:09

Craftsman leaf blower carburetor repair - ryifedj

Trackback: Nem kell Elnök Magyarországnak 2012.01.02. 15:49:15

  Mert az elnökség csak hatalommal és tekintélyelvvel jár és egyik sem egészséges dolog. Helyette az olyan erkölcsi és törvényi alapelvet kell kidolgozni és alkalmazni, amely nagyobb garancia bármely embernél. Ezek nagyjából, amolyan kis irkaf...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.01.02. 15:53:31

@Elszabadult Hajóágyú Produkció:

"Az eddigi hat videó minta volt, ők nem jelöltek, hanem az "Elnök, jelentkezz!" kampány arcai: példát mutattak arra, milyen videókat várunk. Sok kommentből úgy látjuk, hogy Ti máshogy csinálnátok. De legyen végre vége annak az időnek, amikor mástól várjuk a megoldást! Szavazzatok a munkátokkal! A legjobb kritika az aktivitás!"

Megtettem és már az első figyelemfelkeltő videónál elküldtem e-malien a "http://vilagnezet.blog.hu/2011/12/31/nem_kell_elnok_magyarorszagnak_1" írásomat, amelyben ott vannak az építő javaslataim.

Kedves Loránd · http://hajnalvilag.hu 2012.01.02. 17:08:13

Én is csak korábbi hozzászólásaimat tudom idézni.

Gáborral, illetve a jelen projekt szerintem komolytalan feltételeivel nem értek egyet. Jelen pillanatban van egy adott politikai kultúránk, amelynek része a "köztársasági elnök" szerep, ezt figyelmen kívül hagyni vagy nevetséges szintre süllyeszteni lehet ugyan, de nem érdemes.

Fenntartom a véleményemet: Dr Sólyom László személyében olyan köztársasági elnöke volt az országnak, aki méltó volt, és ma is méltó lenne erre a pozícióra. Örömmel látnám a mellékelt videót a jelöltek listáján, és szavaznék rá bármilyen formában.

Szerintem komoly előrelépés lenne a "Milla" számára, ha őt, vagy hasonló kaliberű személyt kérne fel hivatalosan, akár az elutasítás lehetőségét is vállalva, erre a pozícióra. Ugyanilyen fontos lenne az NFFT megfelelő személyeit, illetve a rajtuk keresztül elérhető gondolkodókat és közösségeket megszólítani.

"Ne csak fikázz, cselekedj is! Nem csak a színpad előtt, hanem a színpadon is van élet. Nem csak tapsolni, de beszélni is lehet. Skandálni jó, de még jobb értelmes mondatokat megfogalmazni. Valós ügyek; új, hiteles arcok kellenek."

Örömmel látok bárkit a honlapomon, blogomon. Remélem látható, hogy nincs problémám a személyes véleményem azonosítható módon történő felvállalásával, sem a sarkos megfogalmazásával, ha úgy hozza a helyzet.

A gond csak az, hogy a hazai politikai történéseket csupán egy sokkal komolyabb válság helyi (és így nyilván ránk közvetlenül igen veszélyes) tüneteinek tekintem, és ha egyáltalán képes lehetek tenni valamit a megoldása érdekében, azt elsősorban rendszertervezőként és programozóként tehetem, nem valami kampány-arc minőségben. Valami ilyesmiben gondolkodom: hajnalvilag.blogspot.com/2011/12/korszellem-kiut-magan.html

... mondjuk ha valaki érteni is szeretné az itt leírtakat, akkor elég sokat kell majd olvasnia. Kérdés persze, hogy komolyan veszi-e bárki, amit itt írok? Az eddigi tapasztalatok elég lesújtóak, vagy rosszul fogalmazok, vagy szimplán tévedek.

BélaBácsiii 2012.01.02. 17:35:04

No, ezzel a viccesnek szánt videóval csak megerősítettek benne. Főleg az intro dalrészlettel.

Nincs alternatíva. Idióták, sült-bolondok, álomvilágban élő örök gyerek egyetemisták bandája van...

"Orbán Viktor nézz magadba szeress minket vagy húzz a faszba."
Nonszensz. Ez kérlek az alternatíva? Ez? Mindenki húzzon a faszba, akinek nem tetszetek?

Kalmár 2012.01.02. 18:11:43

Én nem szeretlek titekt. Nem húzok a faszba. Azt értem, hogy ti húzzátok egymásba eleget, de annyira sosem lesztek undorítóak, hogy mi menjünk el. Lassan rá kellene jönni, hogy 3 nullát le kell húznoztok arról a milláról.

pizzaboy 2012.01.02. 18:14:32

@Kedves Loránd: Öröm látni, más "Zeitgeist hívők" is hallatják a hangjukat. Nagyon remélem, hogy ezek az eszmék egyre több emberhez eljutnak majd a jövőben.

magyar ember teli szájjal 2012.01.02. 18:18:47

"ezek nem jelöltek", basszátok meg, ekkora faszságokat még Selmeci meg Peti se hazudozik.

Ti telejsen debilek vagytok.

Orbán még 100 évek kap, hála nektek.

Csók.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.02. 18:19:47

addig, amig a balfasz LMP es a "civilek", meg a megbalfaszabb gyurcsanyistak jatszak itt a primadonnat, kinosan ugyelve arra, hogy nehogy bepiszkoljak egymassal a habfeher kis kesztyus kezecskeik, addig itt az orban kitalicskazza a maradek penzt az MNB-bol, oszt mire kapcsoltok ti draga marhak, addigra mar nem lesz mit megmenteni, beulhettek a szakadekba zuhano trabant kormanya moge lengetni a szelbe' a sapkat.
Marhak...

Zazrivecz meg lapul, es varja hogy megsussetek a gesztenyejet.

Valoban genetikai selejtek vagyunk.

Azúrkék égbolt (törölt) 2012.01.02. 18:34:53

Úú- ramaty ám!

Látom ide izraelitából is csak a selejt jut.

:(

is 2012.01.02. 18:36:25

@magyar ember teli szájjal: gondolod, hogy 2010-ben ők szavaztak Orbánra? és a legközelebbi választáson ők fognak rá szavazni? nem azok miatt van Orbán a hatalomban, akik rá szavaztak? vagy ezt te már megmagyaráztad magadnak, hogy más a hibás azért, mert Orbánra szavaztál? sikerült elbonyolítani ezt az egyszerű kérdést, hogy ki miatt van Orbán a hatalomban? hát azok miatt, akik rá szavaztak, ne tessék se a nyuszira, se másra fogni.

lolperec 2012.01.02. 18:38:32

én a csak oda szóló fapados repjegyre szavazok. sorry.
itt már rééégen akkora hömpölygő tömegeknek kéne lenniük amik mögött elbújhat a millás összeröffenés.
Egyszerűen nem érdemli meg a nép, hogy bárki megmozduljon érte, eleve beikszelték a kétharmadot, mostmeg a vezírnek tapsolva nyögik amit kifőztek.
Irány külföld, amíg még nincs drót shalomnál.

hirokin 2012.01.02. 18:40:54

Annyira nincs hozzáértő személy, hogy már X factort kell szervezni a toborzáshoz?

Cowellnek volt ilyesmi ötlete Angliában pár éve, de szerencsére nem sikerült megvalósítania.

BélaBácsiii 2012.01.02. 18:42:41

@is: Orbán azért kapott ekkora választási felhatalmazást, mert nincs életképes alternatívája.

És ahogy elnézem, nem is lesz.

Mert nagyon remélem, hogy ebben az országban nincsenek hatalmas tömegek, akik a Millához hasonló szervezetekből kinőtt leendő politikusokra szavaznak.

political ideology 2012.01.02. 18:50:49

@is:
Te barom...azért van hatalmon és azért rá szavaztam anno én is mert NEM VOLT és még mindig NINCS más alternativa...sajnos.

political ideology 2012.01.02. 18:52:43

...ki lehet menni az Opera elé hupákolni...de leszarja mindenki....főleg hogy az LMP mellett az egész SZoci bagázs is ott van....na ez verte ki nálam a biztositékot...pedig lehet ki mentem volna...de igy.BEKAPHATJÁK.

BélaBácsiii 2012.01.02. 18:55:17

@eManuel: hehe. "Nem lesznek politikai beszédek" Akkor mi a fasz lesz? :D Nagyon durva fokhagymás perfomance ami le is lett fújva ezerrel mert nem volt rá vevő a tömeg? :D

BélaBácsiii 2012.01.02. 19:05:35

[OFF]
Azt valaki magyarázza már meg, hogy lehet azt mondani hogy megszünt a köztársaság? Alaptörvény B) cikk (2) bekezdés.

Aki meg úgy mutatkozott be, hogy ő a Magyar Köztársaságból jött, és nem Magyarországról, az tegye fel a kezét.

Mesterlövész 2012.01.02. 19:05:40

Valahol egyetértek a takarodjon szöveggel, de aztán mi jönne? Könyörgöm, legyen már valaki, aki a versengésen alapuló piacgazdaságot és kapitalizmust támogatja (ezt a balkánon túl úgy hívják, hogy jobbközép, nem pedig populizmus)! Ahhoz én is hajlandó vagyok csatlakozni, mert ezek a parlamenti foshengerek nem ezt pártolják.

aeidennis 2012.01.02. 19:11:13

A magyar ember levágott fejű csirkeként rohangál az egyik párttól a másik civil szervezetig, de nem érti meg sohasem, hogy alulról nem lehet államot építeni. Képzeljétek el, ha a munkások választhatnák meg a főnöküket a cégnél. Két hét alatt csődbemenne az egész kóceráj, pont ugyanúgy mint most Magyarország. Nem kéne több dilettáns, kiugrott bölcsészt a hatalomhoz engedni.

Egy megoldás van: a restauráció és a jogfolytonosság helyreállítása.

3dom'f'speech 2012.01.02. 19:16:11

hahaha, annyira szarok voltak az eddigi jelöltek, hogy most úgy csináltok, mintha csak vicc lett volna - pedig nem, ti ezeket a nyomorultakat és a hozzájuk hasonlókat teljesen komolyan gondoljátok, csak éppen nincs rá fogadókészség a tömegekben, hál'istennek! :)

Kalmár 2012.01.02. 19:23:01

Andrássy út: Istvánffy András, a 4K! koordinátora fölolvassa a csatlakozó szervezetek neveit. Különösen nagy az éljenzés a Nyugdíjasok Országos Képviselete és a Magyar Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű Szövetsége, valamint a Civilek a Szélsőjobb Ellen nevének említésekor. Nem sokkal nagyobb az ováció, amikor a szónok az LMP és az MSZP nevéhez ért. Az SZDSZ-t - kis túlzással - néma csönd fogadja.

Istenem! De jó, hogy nem tartozok közétek!
A Jobbik tényleg mögétek állt??
Mondjuk elétek nem mert:))))))

kuki123 2012.01.02. 19:28:10

index.hu:

"Andrássy út: Istvánffy András, a 4K! koordinátora fölolvassa a csatlakozó szervezetek neveit. Különösen nagy az éljenzés a Nyugdíjasok Országos Képviselete és a Magyar Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű Szövetsége, valamint a Civilek a Szélsőjobb Ellen nevének említésekor. Nem sokkal nagyobb az ováció, amikor a szónok az LMP és az MSZP nevéhez ért. Az SZDSZ-t - kis túlzással - néma csönd fogadja."

Mi a faszról beszélünk?
libsi zsidók meg buzik játszadozása a homokozóban
Már csak a Tasz hiányzik...

Frizuravarjú 2012.01.02. 19:36:05

Lőjenek már a tömegbe a csöves rendőrök!
Jobbikosok gyertek haza (nem kell ellentüntetni) és kezdődhet a vízágyú-könnygáz-gumilövedék-veselerúgás kombó! :))

Frizuravarjú 2012.01.02. 19:36:56

Büdös komcsi-zsidó csürhe.

Takarodjatok az országból!

magyar ember teli szájjal 2012.01.02. 19:41:14

@is: Nem, azért marad orbán hatalmon mert ilyen alternatívidióták és lendvaik, gyorcsányok jelentik az ellenzéket. És ahogy elnézlek titeket, 2014-ig nem fog leesni nektek, ebben mi a baj

BélaBácsiii 2012.01.02. 20:02:53

@3dom'f'speech: kíváncsi vagyok hány videó érkezik, nem véletlen lehet minden nap a blogsávban :D

kuki123 2012.01.02. 20:14:49

Ennyi volt vége van...

A rendezők felszólították a tömeget hogy mindenki békében menjen haza, hagyja el a területet...

Flash mob partyinak jó volt

szerintem ne fárasszátok fölöslegesen az embereket...kössz

Arbet 2012.01.02. 20:25:48

@kuki123: Azok az emberek szerveztek tüntetést akik ellen eddig tüntettek. Tehát a rendszer szervez maga ellen tüntetést, hogy kiordibálja magát egy két ember és elégedetten hazamenjen.

Akkor lesz értelme tüntetésnek, ha az emberek nem mennek addig haza amíg gyurcsányok orbánok bajnaik lmp-k 4k-k dk-k jobbikok és fideszek vannak az országban.

Amíg ez a szándék nincs meg az emberekben addig csak a legyek repkednek a szar körül. Mindegy hogy épp narancs, szegfű vagy fűszaga van.

pástétom 2012.01.02. 20:26:51

"Ha igazán demokraták vagyunk, az első dolgunk nem Gyurcsány Ferenccel tüntetni,"

Schifferrel lehet?

kuki123 2012.01.02. 20:28:22

origo.hu:

"Hol voltatok 2006-ban?"

Tudósítónk szerint az Andrássy út Nagymező utca sarkánál árpádsávos zászlókkal felszerelkezett emberek kisebb csoportja anyázza a kormányellenes tüntetőket. Azt kérik rajtuk számon, hogy "Hol voltatok 2006-ban?" A rendőrök körülvették őket.(ez csak természetes)

Érdekes őket egyből körbevették, adódik a kérdés kedves Karsay Dórika hol a faszba voltatok 2006-ban? Tettszett a rendszer?...ugye mennyivel más megvilágításba került volna ha akkor hangoztatjátok az elnökjelölést vagy a nem tetszik a rendszert...

Talán nem véletlen oly sokan gyűlölnek titeket, hiszen köpönyegforgatók vagytok

pástétom 2012.01.02. 20:33:02

@eManuel: Nincs alternatíva, mi? Sorold, mely más politikai erők bontották volna le ily meggyőződéssel a demokráciát? Összevesznek az egész világgakl, elrabolták a nyugdíjvagyont, fölélik az ország összes tartalékát és azt állítod, nincs alternatíva??! Az meg, hogy 2010-ben beszoptad azt a sok okádék baromságot és hazugságot, amit Orbánék kiokádtak magukból "az elmúltnyóccévben", azt csak tiiteket minősít.

kuki123 2012.01.02. 20:35:30

@Arbet: Sajnos igazad van...

de azért annyit hozzá tennék:

www.origo.hu/itthon/20120102-elo-kozvetites-az-operahaz-elotti-tuntetesrol.html

nézd meg ezt élő...jobbikos szervezte volna ezt a tömeg partit már rég szét verték volna vízágyúval lovas rendőrséggel

az viszont felróható a jobbiknak, hogy mire vár, ha 1-3 hónapon belül nem lép(nem hívja utcára az embereke), akkor meg is érdemli hogy az eddig nagy nehezen megszerzett népszerűsége(hitelessége) 1 pillanat alatt elvesszen.

Arbet 2012.01.02. 20:37:21

@pástétom: MSZP, DK, 4K, LMP, Jobbik. Ezeket a pártokat tudom felsorolni akik kb ugyan ezt teszik tették. Politikusok. Mind ugyan azt teszik, mert nincs különbség.

kuki123 2012.01.02. 20:44:47

index:
Ostrom, az biztos nem lesz
jan. 2. 20:31 Szily László

Itt az Opera előtt mindenki pesti tápos, gimnazista. A nyulak tábora. Felhangzott ugyan a "Menjünk be", de erre annyi az esély, mint hogy az MTK-s öregek nekitámadjanak a Fradi B-középnek.

ennyi vót...bezzeg mikor a jobbos keménymag nekiugrott a rendőrségnek (és még így sem sikerült még csak a közelébe se kerülni 1 pucsnak)...az fujj mocskos nácik meg huligánozás az ment rendesen..még is mit gondoltatok majd ülő meg éhségsztrájkal meg flash mob partival majd változás lesz?

kuki123 2012.01.02. 20:49:57

origo

Egyre több a rendőr az Operánál

A Bajcsy-Zsilinszky út felől egyre több rendőrautó érkezik, miközben a tömeg nem oszlik az Operánál. Tudósítónk rabszállító és csapatszállító autókat látott.

Ennyi volt öcsi pajtások, meg tudjátok is mi az a rendőr terror amiben nekünk 2006 óta részünk van.

Arbet 2012.01.02. 20:51:01

@kuki123: Csak tudnám, hogy most hol van az a "jobbikos" kemény mag. Úgy látszik most nem fizették meg annyira jól őket. Az egy dolog, hogy a jobbik támogató bázisa süti, de sajnos azok a jobbikosok akik a parlamentben vannak csak a rendszer részét képezik.

kuki123 2012.01.02. 21:16:06

@Arbet:
1.
azok mellett tüntessenek akik lenáci fasiztázzák őket, lásd mely szervezetek voltak kint (csak a TASZ hiányzott a sorból)

2. azon emberek mellett akik felelősek 2006-ért? felelősek azért ahová ez az ország jutott?

ó nem, a holtpont február közepétől márciusig fog tartani (első 2012-es adózás szerinti fizetés új adók a napi bőrön érzése, 27% áfa, végtörlesztési "haladék" lejárta, 260+os frank 330-as forint, lejáró állampapírok kifizetésének a csúcsa stb stb...

Az ilyen flash mobok csak arra jók hogy kifárasztják ez embereket, és kioltsák a tüntetéshez való kedvet.

1 tüntetésnek forradalomnak erősnek és mindent elsöprőnek (és lépésekre lebontott puccsnak) kell lennie. Vér nélküli forradalomról kormányváltásról meg ne is álmodozzon senki mert ilyen parti szarokkal csak rontanak a helyzeten.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.01.02. 21:21:09

olvasom a zindex-es tudósítást:

"A tüntetők elénekelték a himnuszt
jan. 2. 21:09"

:0
fejből tudták? micsoda nácik lehettek ott... :x

Mohamed 2012.01.02. 21:27:11

Ez nagyon gáz, most komolyan az emberek nem orbán hanem egymás ellen tüntetnek,hát nem veszitek észre ha a politikai szlogeneket, lózungokat, hoolywood-i idézeteket le hámozzuk az emberek egymással szemben folytatott vitájából kiderül hogy ugyanarról vitáznak ugyan az a bajuk, valójában egyetértve vitáznak.Utáljuk gyurcsányt, takarodjon orbán, ezek lopnak azok lopnak, szarul élek, kevés a nyugdíj stb.ezek össze foighatnának és együtt akaszthatnák gyurcsótányt és orbánt egymásmellé a lámpavasra az összes ballib és fidesz politikussal eggyütt, de neem inkább együtt buliznak ezekkel maszop lmp dk-s homokos buzi megélhatési politikusokkal és mozgalmakkal pedig még a tüntetők sem értenek egyet egymással hanem marakodnak.
Nem veszitek észre hogy ugyan azzal a politikai és pénzügyi elittel tüntettek akik szintén a ti véreteket szívják vegyétek már észre nincs fidesz és mszp vannak az emberek és van a politikus-bankár kaszt(igen, igen a fidesz és a maszop már rég megegyeztek "nem lépek a tyúkszemedre és te sem lépsz az enyémre, inkább osszuk meg a népet és uralkodjunk" alapon).

Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2012.01.02. 21:41:16

Balfasz Milla!
Megmondom én nektek, egy mnodatban, hogy mit kell csinálni:
El kell menni szavazni!
Nem otthon ülni, mert jaaaaaaj, ez nem jó, meg jaaaaaj, az nem jó!

Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2012.01.02. 21:42:51

Utóirat: egy demokratikus rendszerben változást csak demokratikusan, választott képviselők útján lehet elérni. Tehát: PÁRTOK útján. Ki kéne alakítani valami közös álláspontot a nemjobboldallal, azon el lehetne indulni.
egyébként meg csak siralomház ez az egész. Gőzlevezetőnek jó, semmi másnak.

jazzcool 2012.01.02. 21:47:26

Majtényi zseniális beszédet mondott, talán esélyes lehet az alternatív elnöki posztra is.

kela-bá 2012.01.02. 21:53:41

Megszünt volna a Köztársaság, az Alkotmány , a Demokrácia ? Mert, hogy azt mondták a szervezők, hogy ezért tüntettek .

miro1 2012.01.02. 22:57:17

@jazzcool: Ugyan azt már sokan elmondták, és Ő se hiteles, tudja mindenki, hogy az MSZP embere volt

miro1 2012.01.02. 22:58:11

@kela-bá: Tényleg, ha megszűnt a demokrácia, akkor hogyan tüntethetek?

Kalmár 2012.01.02. 23:04:48

Mindenesetre az ifjú szocialisták pofozkodtak egy light-osat a szélsőjobbal. Ez is valami.
A létszámról legalább nem jöttek ellentmondásos adatok. Párezer, tízezer, harmincezer, százezer...ha összadom, akkor sem jöttek el a millások mind....(?) :))

Bronisław Kaminski 2012.01.02. 23:49:40

Jaj, úgy el vannak nyomva szegény biboldók, hogy zavartalanul tüntetgethetnek.

BélaBácsiii 2012.01.02. 23:50:35

@kela-bá: azok bizonyára nem olvasták ami miatt tüntetnek. Hiszen Magyarország Alaptörvénye alapvetésként kezeli hogy
"B) cikk
(1) Magyarország független, demokratikus jogállam.
(2) Magyarország államformája köztársaság."

Innentől kezdve... analfabéták tüntetettek?

Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2012.01.02. 23:51:28

@Kalmár:
A Kossuth téri Filip-fantom-milliókhoz képest még ugyanannyian is voltak! ;)

Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2012.01.02. 23:52:23

@BélaBácsiii:
Kádár rendszerében is minden hatalom a dolgozó népé volt!
Aztán láthatjuk, mi lett belőle. Egy Orbán viktor.

BélaBácsiii 2012.01.02. 23:58:44

@Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!!: Persze. Népköztársaság idejében nem is nagyon lehetett volna kiállni pár ezer fővel az operaház elé Kádár-Rezsimet és Kádár Diktátort fujjolni :)Ami akkor lett volna haccacccáré, még maga Gergényi Kapitány is megirigyelte volna, pedig aztán ő is egész jó kis bulit csapott a demokrácia nevében.

Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2012.01.03. 00:02:52

@BélaBácsiii:
Azok voltak csak a szép idők! A náci, munkanélküli, képzetlen, tehetetlen senkiháziakat, mint akik 2006-ban szétverték Bp-t, úgy baszták volna szájon, hogy csak úgy nyekken! :) Gergényi túl puhakezű volt, ez volt a hiba! :)

Morbo, a megsemmisítő 2012.01.03. 00:19:30

@Kalmár: Ha ezek az "ellentmondásos" információk az idő múlásával egy ütemben jöttek akkor lehet azért mert egyre több ember ment oda.

Frizuravarjú 2012.01.03. 00:55:36

A sötét barom meg együtt vigad a kirablójával.
Ennyit tudtok primitív zsidók és proletárok!

LOL

Kedves Loránd · http://hajnalvilag.hu 2012.01.03. 09:09:50

Hölgyeim és uraim!

Szíveskedjenek elolvasni a cikket, amelyhez ezen a lapon elvileg "hozzászólnak". Aztán szíveskedjenek elolvasni a "hozzászólásokat".

Az összkép lesújtó, amiért igen, részben felelős az elnök-kampány dalocskája is. Az igazi probléma viszont a "nép hangja", a benne megjelenő koncentráció- és kommunikációképtelenség, önsajnálat, bűnbak keresés, értelmetlen, a feszültségeket csak szító vagdalkozás, ... persze szigorúan óvodás szintű álneveken.
Szidjuk a rendszert, persze, de most őszintén: ÉRDEMLÜNK MI JOBBAT???

Szerintem van elég hely a neten az acsargásra. Nem lehetne megtisztelni a nyitó cikkben megjelenő, szerintem valóban pozitív szándékot azzal, hogy a trágyát nem ide borítjuk?
Vagy értelmesen és építő jelleggel nem lenne mit mondani? Nos, akkor lehet hallgatni is, ami tudvalevőleg "arany" és a "bölcsnek maradás" útja" ;-)

Én kérek elnézést.

---

pizzaboy: szó sincs "Zeitgeist-hitről", a korszellem fórumra is csak a pofonért mentem...

csak1bolond · http://letunkert.hu/ 2012.01.20. 10:02:19

Üdv!

Nem igazán szoktam hozzászólni semmilyen Forumhoz, de most itt hagyok egy „lábnyomot” engedelmetekkel, és a nélkül is! 

Az ember, mint „olyan”, nagyon érdekes teremtmény. Bár ki, aki megszólal közülük – és nem tudatosan nyitja a száját hazugságra – igazat szól.
Bármennyire is tűik ez lehetetlennek, mégis igaz, holott mindenki mást mond.

Hogy ez hogy lehetséges? Roppant egyszerű. Abból, amit lát, hall, érzékel, látott, halott érzékelt… a világból, neki ilyen gondolatai születnek. Úgy is mondhatjuk, számára az a valóság, és így is él. (Hiszen mindenki számára az a valóság, amit hisz, és nem lehet számára valóság az, amiben hinni képtelen! Ezt csak azért fűztem ide, mert nem árt elgondolkodni, miben hisz az ember!) A megnyilvánulásokhoz kapcsolódó gondolatai és az abból eredő életelmélete, filozófiája… megszüli az Ő valóságát. Joggal néz másokat hülyének! 

Az, hogy ki hogyan tekint a megnyilvánulásokra, a történtekre…, nagymértékben befolyásolja a környezete, mint: szülők, vallás, oktatás, média, erkölcs, etika, elvárások… (gyűjtőnéven: félelmek).
Nincs pillanat, amikor az ember ne alakíthatna ki magának és társadalmának új élet és létformát. A lehetőség mindig ott van egy szebb és jobbra, na nem mint ha léteznének rossz dolgok. A helyesebb – bár a szó nagyon kevés az érzelmek szülte gondolatok helyes és érthető kifejezésére – mi az ami kellemes az én és társadalom számára, és mi az ami kellemetlen.

Ugyan akkor az is tény és elgondolkodtató, hogy ha nem ismernénk a kellemetlent, nem tudnánk értelmet adni a kellemesnek sem, nem ismerhetnénk, mint ahogy nem ismerhetjük a völgyet a hegy nélkül.

Hogy mit akarok mondani ezzel a sok – sokak szerint – maszlaggal?

Ha már nem tudsz élni a kínálkozó lehetőséggel, legalább annyit tegyél meg saját magadért, hogy hallgatsz és nem húzod le, mert trágárságod, negatív hozzáállásod elvihet, más, még gondolkodni akaró értelmet a Te irányodba, erősítve ezzel azt a közösségi szellemet, mely ily mélyen tartja a társadalmi tudatot, ugyan is az egyéni tudat összessége határozza meg a társadalmi tudatot, és azon át létünket is!

Uff! Én beszéltem! 

Mielőtt bárki válaszolna, kommentárt fűzne: Az én gondolataimat sem a társadalmi tudat, sem a mások gondolatai nem irányítják, úgy hogy esetleges dühödet kár elküldeni!!!

Azúrkék égbolt (törölt) 2012.01.20. 10:12:33

@csak1bolond: Találó a nicked. Inkább uff, mint beszélj, mindenki jobban jár.
A toleráns elfogadást nem a társadalom számára kéne propagálnod, hanem a deviáns elemeknek. Az élőlények normál esetben kivetik a fejlődésre káros szervezeteket magukból, kár is ezeket reklámoznod.

csak1bolond · http://letunkert.hu/ 2012.01.20. 10:45:28

Hát ez az!!! :))

akinek nem inge...
...de Te jól fel öltöztél - nem véletlenül!!:))

Azúrkék égbolt (törölt) 2012.01.20. 11:16:10

@csak1bolond: Költözz ide, te tolerancia bajnok:

kuruc.info/r/2/90952/

És könyörgöm, tanulj meg magyarul! Ott izraelben nem tanítják, hogy az igekötőket egybe kell írni az igével?
Kiugrik az ember szeme a rossz írásodtól.

csak1bolond · http://letunkert.hu/ 2012.01.20. 11:26:47

ne gyárts elméleteket!
nem izraelnek köszönhető a rossz helyesírásom, hanem a 8 általánosnak, és az iskola kerülésének.
ezt nem büszkeségből írtam le, csak, hogy lásd, mit okoznak az előítéleid!
vagy én ettől nem vagyok ember??? hm? :))

ideg vagy mi??
csak mert létezem.

csak1bolond · http://letunkert.hu/ 2012.01.20. 11:33:13

Tudod, amit leírtam, nem azért tettem, hogy aki lejjebb van, lejjebb süllyedjen…
…azért, aki felfelé tartana, legyen mibe kapaszkodnia.
És hidd el, nem várom el, hogy ezt értsd!

Azúrkék égbolt (törölt) 2012.01.20. 12:57:15

@csak1bolond: Na ilyen az, amikor a buta okoskodik.
Amit írtam azt a tendenciákra és tapasztalataimra alapoztam (izraelről).
Ideges te vagy, mivel nem válaszoltál: odaköltöznél a védett haverjaidhoz?
Na látod.
Amúgy kapaszkodj, én drukkolok, elhiheted: mindenkinek jobb a felkapaszkodott, olvasott, értelmes és kulturált ember.

És hidd el, totál nem érdekel milyen sulit végeztél. A helyesírás alap.

csak1bolond · http://letunkert.hu/ 2012.01.20. 16:14:18

ALAP...!!???:)))

nem inkább elvárás??

na jó ennyi.
tudod ebben a világban nem lehet úgy megszólalni, hogy valaki ne szólja le.

igaz? :)

Azúrkék égbolt (törölt) 2012.01.20. 16:46:59

Mindenki elmondja a véleményét egy témával kapcsolatban, ha kedve szottyan. Aki beír valami "okosságot" az a publikálással vállalja az övétől eltérő vélemények megjelenését.
Nem akarlak én "bántani", hiszen írtam: drukkolok!

Csak megvilágítom máshonnan is az adott kérdést, hogy legyen min gondolkodni, ahelyett, hogy az igazunk biztosságában dagonyáznánk. A lényeg az építő VITA a "kurvaanyázás" (ami persze nem ritka, sajnos) helyett.

Tehát megfelelő távolságból mindenki nagyon toleráns és megértő, de egy posztban olvastam: Egy bősz ultra-liberális ember is könnyen beléphet a Magyar Gárdába, ha véletlenül úgy hozza a sors, hogy kap egy száztagú cigánycsaládot szomszédnak.
süti beállítások módosítása