Milla-beszámoló a döntőről

2012.03.09. 13:30 Elszabadult Hajóágyú Produkció

Tegnap este izgalmas, fordulatos és némiképp utópisztikus játék keretében megválasztottuk az Alternatív Köztársasági Elnököt. A győztes DopeMan Papa lett. A gengszterrapper ezúttal legjobb modorát vette elő, csak egyszer mondta ki azt, hogy baszdmeg. A játék valódi tétje, azaz hogy ki beszélhet mint Álomfő március 15-én 15 órakor a Szabad Sajtó úton, tehát eldőlt.

Azoknak, akik meg még mindig csak azt látják az egészben, hogy ez egy vicc – csak azt tudjuk mondani, hogy ja, az is egy vicc, hogy Dope, Szelim, Bartos Cs., Szigeti Adrienn, Pikó András, Mártonyi Zoltán és Molnár Lajos ebben a két órában Sebő Ferenc műsorvezető vezényletével és segédletével egy sokkal emberibb, értelmesebb és érzékenyebb produkciót hoztak létre, mint amit a pártok képviselői az elmúlt 22 év alatt. A játék során senki sem személyeskedett a másikkal, senki nem nevezte a másikat idegenszívűnek, hazaárulónak, senki nem ugrott a másik nyakának. Épp ellenkezőleg, amikor provokatív kérdésként előkerült, hogy Szelim sötétebb bőrszíne miatt kevésbé lenne alkalmas a magyar nemzet egységét "megtestesíteni", akkor az összes többi jelölt úgy nyilatkozott, hogy ez egy baromság. Szelim elmondta, hogy neki ez még nem jutott eszébe. Molnár Lajos pedig azért dolgozik, hogy ez másnak se jusson az eszébe – és a többi jelölt is hasonlókat reagált.

A háromfordulós játék első körében a hét döntős bemutatkozott és egy-egy kínos kérdésre kellett reagálniuk. Sebő Ferenc játék- és műsorvezető és a "gyengéd időprés" intézménye pörgős és élvezetes estét adtak a közönségnek. Itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy megköszönjük az este lebonyolításában és a felvezető kampányban közreműködő önkénteseknek - és természetesen az elnökjelölteknek -, hogy nem sajnáltak időt, energiát és ötletet, és megvalósították ezt a projektet.

A második körben a bennmaradó öt jelölt először az 1848. évi március 15-i 12 pont egy-egy pontja, majd a 2012. évi Milla 12 pontja kapcsán fejthették ki a nézeteiket. Bartos Cs. Istvánnak egy közönségkérdés is jutott: "Mit gondol, alkalmas-e Ön személyében egy olyan cím betöltésére, mint az Alternatív Köztársasági Elnök?" A Mestör válaszként a következő tanulságot osztotta meg jelölttársaival és a közönséggel: A köztársasági elnöki pozíció a leghaszontalanabb, ezért arra a legalkamasabb személy az, aki a leghaszontalanabb.

A harmadik körben a két renitens mém – Bartos Cs. István és DopeMen Papa – maradtak benn. A két finalistát egymástól elszeparáltuk, és a műsorvezető két lehetőséget ajánlott fel nekik: Vagy együttműködnek, vagy harcolnak. 1) Ha mindeketten (egymástól függetlenül) az együttműködést választják, akkor mindketten nyernek. 2) Ha csak az egyikőjük működik együtt, akkor az, aki harcol, nyer. 3) Ha mindketten harcolnak, akkor a szavazási ranglistán a sorban következő nyer. (A harmadik helyezett Molnár Lajos elnökjelölt volt.)

DopeMan választhatott először a lehetőségek közül. Az első reakciója az volt, hogy lemond a harmadik jelölt javára a szavazatairól. Respect! Ezzel azonban átírta volna a szabályokat, ilyen opciót nem ajánlott fel a műsorvezető. A stop tábla persze zavart keltett a gengszter fejében, úgyhogy megszavaztatta a közönséget. Mindkét opció mellett láthatóan és hallhatóan ugyanannyian voksoltak, végül csak Dopera maradt a döntés, ami a "Harcolok!" lett. 

Bartos Cs. talán még nagyobb meglepetést okozott. Az anarchista vándorfilozófus a kérdés hallatán szinte gondolkodás nélkül rávágta: "Akkor nem kérdés, hamár eddig együttműködtem, idáig eljutottam, akkor együttműködök!" A szelíd szavú performanszművész így a játék erkölcsi győztese lett. (A legtöbb szavazatot egyébként ő kapta a szavazás során.)

A fogolydilemmát modellező harmadik kör, és így az elnöki cím, nyertese DopeMan lett.

Az eredményhirdetés után Bartos Cs. egy kis üveg kevertet nyújtott át DopeMannak, aki megígérte, első hivatali útja a Mestör farmjára vezet majd, és buliznak egy jót. Minden jó, ha a vége jó. Azt, hogy aztán Dope milyen elnök lesz – meglátjuk március 15. után. Együttműködhet a többi hattal, negyvenhárommal, százezerrel, egymillióval vagy tízmillióval. Előadhatja nekik a programját – amit tegnap este is megtett egy rapszöveg formájában (Dopemen papa azt üzente…) –, és harcolhat azért, hogy a fairplay, a kreativitás, a másik végighallgatása és a választók véleményének kikérése ne csak egy játékban legyen természetes, hanem általában a magyar közéletben is.

A döntő videóanyagát hamarosan közzétesszük, addig is az alábbi linken a hét döntős eheti videói, valamint rövid szöveges bemutatkozásuk:

http://alternativelnok.blog.hu/2012/03/09/a_het_dontos

Köszönjük a közönség részvételét, és gratulálunk mind a hét jelöltnek, jó este volt!

 

10 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://alternativelnok.blog.hu/api/trackback/id/tr854299675

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem kell alternatív, sem köztársasági elnök Magyarországnak 2012.03.11. 15:13:43

  Mert az elnökség csak színészkedés, hatalommal és tekintélyelvvel jár és egyik sem egészséges dolog. Helyette az izlandi úthoz hasonló módszerekkel olyan erkölcsi és törvényi alapelvet kell kidolgozni és alkalmazni, amely nagyobb garancia bár...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Táptalaj 2012.03.09. 15:40:36

undorító szar emberek vagytok!! ÉLJEN A MÖSTER!!!!!!

Táptalaj 2012.03.09. 15:45:28

és még van pofátok odaírni h fairplay, hát gratulálok ti utolsó senkiháziak!!!

WhyCantITouchIt? 2012.03.09. 21:24:21

Éljen a demokratikus úton megválasztott Dopeman elnök úr!

Tökéletes példáját láttuk a demokrácia és a népszuverenitás megnyilvánulásának. Így kell ezt!

Nem az elefántcsonttornyokban dőlt el, a nép kizárásával, hogy ki lesz az első számú méltóság (ahogy eddig) hanem bevontátok a lakosságot.
Nagyon szép gesztus volt ez.

Ez a virtuális cucc nagyon bejött, végre a szobámban érezhetem a demokráciát, mintha itt ült volna mellettem. Ha jól emlékszem, vmelyik Millás cikk foglalkozott már ezzel a virtuális demokrácia izével, hát most láthattuk, tökéletesen működik.

Köszönjük Milla!!!!!!! Éljen DOPE!!!!!!!!man elnök úr!
Keep it real motherf*ckers!

a halál kamionja mindenkit elgázol 2012.03.09. 21:31:21

mit akartok ti féleszű idióták, amikor egy ingyenélő senkiházi tehetségtelen pojáca és egy jobb sorsra érdemes alkoholista elmebeteg dögevő versengését is elcsaljátok, és még csak nem is annak a javára akire a közönség többsége szavazott???

ja, ahol százezer tagú internetes csürhe egymilliónak gondolja magát ott bármi megtörténhet.
kendermag egyesület, társaság a szabadságjogokért, cigányvédelem, drogosvédelem, mindegy csak jöjjön a pénz és dolgozni ne kelljen érte.
velejéig rohadt zsidóbanda vagytok.

2012.03.09. 22:11:01

A kackiás bajszú dubrovnyiki lácfűrészes Tomasz Hevitt tegyen benneteket akárhová! Elcsaljátok a választást egy gengszter(rapper) javára, és a szátokra meritek venni a demokrácia szót? Ezzel lenulláztátok magatokat. Azzá váltatok, ami ellen küzdötök. Átálltatok a sötét oldalra, ha úgy tetszik. A demagóg Dopeman a szokott cinizmusával mészárolta le a möstert.

pelikán* 2012.03.10. 11:12:54

Sajtószabadság, mi?
Szabad választás, mi?
Elmentek ti a büdös a picsába az elveitekkel együtt.

JackWalter 2012.03.10. 14:25:21

Az a baj, hogy azzal amit műveltek, nem csak magatokat járatjátok le, hanem mindenkit aki a jelenlegi kormánnyal szembeszáll. Az egyszerű embernek ebből az egészből csak ennyi fog lejönni: "Ja, ezek ilyenek? Ezek tényleg ekkora hülyék? Akkor már inkább a Fidesz."

Olvassátok csak el, hogy milyen kommenteket generált az agyhalott bohóckodásotok. Fogjátok már fel végre, hogy a jövőnkkel játszadoztok két spangli között!

Vuvuzela 2012.03.10. 20:57:03

@Űrlény Lajos: Úgy bizony, da, da, da!

A möstert csak a sötét oldal győzhette le:

www.youtube.com/watch?v=NRTtMbTp4oA

sanyisanyi 2012.03.13. 06:55:38

www.youtube.com/watch?v=I5JMu3MwvIY&hd=1

Nem tudom mi bajotok van Dopemannel!
Ez a videó is bizonyítja, hogy mennyire jó elnök lesz, hisz teljesen megfelel a milla által képviselt liberális elveknek!!

Komolyan azt hittétek, hogy majd azt választjátok meg akit akartok? Jól látszik, hogy itt megint mindenki le van sz*rva, az a lényeg, hogy az a pár millás vezető majd jól eléldegéljen/füstöljön a TI pénzetekből!!
süti beállítások módosítása